Welke certificaten vergroten de kans op een baan? Lees het hier! 

Het is belangrijk om veel aandacht aan je carrière te besteden. We leven immers in een tijdperk waarin elk mens gelijke kansen heeft. Het kan soms lastig zijn om die kansen te benutten. Bovendien heb je tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Daardoor hebben tegenwoordig ook veel mensen last van keuzestress. Gelukkig hoef je niet altijd hetzelfde te doen. Ook tijdens je carrière heb je nog de optie om jezelf te ontplooien. Misschien heb je geen zin om dan weer een volledige opleiding te volgen. Gelukkig kun je er dan ook voor kiezen om een certificaat te behalen. Maar welke certificaten vergroten de kans op een baan? Uiteraard zijn er dan veel certificaten waar je aan kunt denken, maar wij zullen nu enkele bespreken.

VCA certificaat

Het is sowieso aan te raden om een VCA certificaat te behalen. Zeker als je actief bent in risicovolle branches. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Maar waarom is het zo belangrijk om dit certificaat te behalen. Welnu, als jij bijvoorbeeld door een uitzendbureau ergens aan het werk wordt gezet, kan het een voorwaarde zijn dat jij dit certificaat in je bezit moet hebben. Sommige opdrachtgevers stellen dit namelijk als verplichting. Om je baankansen te vergroten, is het dus belangrijk om dit certificaat te behalen. Meestal kan dit al tegen een zeer scherpe prijs. In sommige gevallen betaalt je werkgever ook.

Heftruck certificaat

Wil jij ergens veelzijdig inzetbaar zijn? Werk je bijvoorbeeld in een fabriekshal, maar vind jij je huidige werkzaamheden saai. In dat geval kun je ervoor kiezen om jezelf te verbreden. Het aanleren van een nieuwe vaardigheid is nooit verkeerd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een heftruck certificaat te behalen. Met een reachtruck certificaat ben je namelijk op meerdere plaatsen inzetbaar en dat is een zeer fijn gegeven te noemen. Vaak hoef je ook niet zelf te betalen voor een reachtruck certificaat, maar betaalt het bedrijf dit. Bespreek vooraf altijd de verschillende mogelijkheden.

Vakgerichte certificaten

Hierboven hebben we verschillende belangwekkende certificaten benoemd, maar er zijn er uiteraard nog veel meer waar je aan kunt denken. We kunnen ze niet allemaal noemen, maar wat vooral belangrijk is: richt je op vakgerichte certificaten. Het is namelijk belangrijk om je vaardigheden in je expertise te verbreden. Dit is nuttiger dan het behalen van een certificaat voor iets waar je nog geen verstand van hebt.

 

Weet je niet precies welke certificaten het beste bij jouw werk passen? Dat is geen enkel probleem, want je kunt dan advies vragen aan je huidige werkgever. Ook kun je dit aan het uitzendbureau vragen, want zij hebben daar ook veel verstand van.

Conclusie

Al met al is het behalen van certificaten, ook na je opleiding, een echte aanrader te noemen. Blijf jezelf ontwikkelen, want daarmee is de kans groot dat jij je huidige baan kunt behouden, maar ook dat je snel weer wat nieuws kunt gaan vinden.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *