Wat te verwachten in een depositie

 

De post van vandaag is de eerste in een reeks berichten van een vriend van de Academie, Crystal M. Uebelher, J.D., CPCU. Crystal is een verzekeringsprofessional en een advocaat. Crystal houdt ervan om niet-juristen te onderwijzen over de wet en advocaten over verzekeringen.

Veel verzekeringsprofessionals beschouwen het afleggen van een verklaring als iets tussen een grote ergernis en een noodlot dat dicht bij de dood ligt. Een collega zei eens treffend: “Ik laat mijn wimpers liever één voor één uittrekken dan een depositie te geven”. Deze negatieve reacties zijn een natuurlijke reactie op het idee om aan de andere kant van de tafel te zitten van iemand wiens hoofddoel is om je iets te laten zeggen waar je spijt van krijgt. Als advocaat vind ik het verbaal sparren over een depositie een kans om scherp te blijven. Ik realiseer me dat de meeste mensen het niet op dezelfde manier zien. In deze serie van blogs, zal ik je uitdagen om je gedachten over deposities te veranderen. Ik geloof dat als je het proces begrijpt en investeert in de voorbereiding, je deposities zal zien als een kans in plaats van een reden voor angst.

Waar passen deposities in de ontdekking?

Laten we onze verkenning van de afzettingen beginnen met het begrijpen van hoe een afzetting in het proces past. Een depositie is een onderdeel van de ontdekkingsfase van een rechtszaak. In tegenstelling tot de meeste juridische woorden, betekent dit precies hoe het klinkt. Ontdekking is het proces van het uitwisselen van informatie tussen de partijen zodat iedereen een duidelijker inzicht heeft in de feiten en de juridische standpunten die elke partij inneemt. Discovery helpt de advocaten om te beslissen welke invalshoeken ze kunnen aanvallen om de zaak te winnen of om een gunstige schikking te bewerkstelligen. Of in het ergste geval doet de ontdekking de advocaat beseffen dat de zaak moet worden afgehandeld voordat deze verloren gaat.

Discovery omvat het uitwisselen van documenten en het beantwoorden van schriftelijke vragen, genaamd ondervragingen. De uitwisseling van documenten en de verhoren vinden meestal plaats voordat de advocaten om een depot vragen. De antwoorden op de verhoren worden opgesteld door de advocaat van uw bedrijf. Een goede advocaat weet hoe hij verhorende antwoorden moet opstellen om uw positie in het beste licht te plaatsen. Het is ook een kunst om te reageren op verhoren, waarbij een advocaat zoveel informatie geeft als nodig is om de vraag eerlijk en ethisch te beantwoorden en niet een klein beetje meer.

Als je de vragen al hebt beantwoord, waarom zou je dan een verklaring afleggen?

Een getuigenis is het instrument van de advocaat van de tegenpartij om meer details uit te werken die de positie van uw bedrijf zouden kunnen ondermijnen. Vergeet niet dat de depositie een gezworen getuigenis is. Er is een rechtbankverslaggever aanwezig en je belooft om de waarheid te vertellen, net zoals je dat in een rechtszaal zou doen. Met andere woorden, je zweert, met het risico schuldig te zijn, dat wat je zegt waar is. Elke verklaring die tijdens de getuigenis wordt afgelegd, wordt door de rechtbankverslaggever getranscribeerd om de vragen en antwoorden exact vast te leggen. Dit betekent dat in plaats van dat de advocaat van jouw bedrijf elk antwoord zorgvuldig overweegt terwijl je achter een computer zit, je de vragen in real-time moet beantwoorden.

Hierin ligt de reden dat velen van ons de stellingen vrezen. Het belangrijkste doel van de advocaat van de tegenpartij bij de depositie is om je te overtuigen om antwoorden te geven die die zorgvuldig opgestelde ondervragingsantwoorden ondermijnen. Het kan nieuwe informatie zijn of informatie die in tegenspraak is met de eerdere verhoren, of de kracht van uw zaak ondermijnen. Daarom is het zo belangrijk om te begrijpen waar de depositie in het ontdekkingsproces past. Als je gewapend bent met de kennis van wat er al is gedaan en het effect van jouw antwoorden begrijpt, kun je de tafel van de advocaat van de tegenpartij omdraaien.

Ik zal deze discussie voortzetten in verschillende andere blogberichten waarin ik de stappen uiteenzet die ik heb genomen om me voor te bereiden op en een getuigenis af te leggen van de depositie. Ik hoop dat je doorgaat met lezen om te leren hoe je deze gevreesde gebeurtenis kunt omzetten in een kans om te pleiten voor jouw bedrijf. Vervolgens zal ik de vragen bespreken om jouw advocaat te vragen om te begrijpen hoe jouw getuigenis past in de verdedigingsstrategie van uw bedrijf.

Crystal Uebelher, J.D., CPCU is een verzekeringsadvocaat die gepassioneerd is over het verhogen van de expertise van advocaten en verzekeringsprofessionals over de steeds veranderende kwesties in onze industrie. Crystal is de eigenaar van Clarity Education and Consulting, LLC, waar ze zinvolle educatieve ervaringen creëert voor verzekeringsagenten, advocaten en schade-experts. Crystal werkt ook op de afdeling Claims bij een onderlinge verzekeringsmaatschappij.

Crystal promoveerde in 2007 aan de Universiteit van Wisconsin Law School (magna cum laude, Orde van de Coif). In 2017 verdiende ze de titel van Chartered Property Casualty Underwriter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *