Wat kost een gehoorapparaat gemiddeld?

Merk je dat je mensen minder goed verstaat dan je gewend bent en begin je feestjes te mijden om die reden? Of valt het je buren op dat je de tv steeds harder zet? Dan is het tijd om een online gehoortest te doen. Dit kan een beeld geven hoe het met je gehoor staat. Het is van belang deze test in een stille omgeving te doen. De vervolgstap is een afspraak maken met een gekwalificeerde audicien voor een uitgebreide gehoortest. Deze test laat zien of je gehoor inderdaad al slecht genoeg is om in aanmerking te komen voor een gehoorapparaat.

Kosten hoorapparaat

De meeste hoorapparaten zijn tegenwoordig vrij klein en bijna niet zichtbaar. Het meest bekende hoorapparaat is met een kastje achter je oor met een draadje dat in je oor zit. Dit zijn vaak bijna kleine computers door de vele mogelijkheden die erop zitten. Ze kunnen over het algemeen via blue tooth met een app op je smartphone verbonden worden voor o.m. de volume aanpassing. De audicien kan je uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn en welk hoorapparaat voor jou geschikt is. Vaak zijn ze zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar. Naast huidskleur kun je dan ook denken aan zwart, zilver of groen. Hou je wel van opvallen? Dan is dat een leuk idee. Hou er wel rekening mee dat de hoorapparaten wel een paar jaar meegaan en de kleur niet aan te passen is en je er een paar jaar aan vast zit.

Wat kost een gehoorapparaat?

Kosten hoorapparaat kunnen behoorlijk oplopen. Er zijn al gehoorapparaten voor minder dan 200 euro. Wil je een wat beter budgethoorapparaat? Dan moet je denken aan ca. 500 Euro. Een basisapparaat kost ongeveer 500 tot 800 euro. Bij een gemiddelde kwaliteit van kosten gehoorapparaat kun je rekenen op 800 tot 1200 euro. De meest luxe hoorapparaten met een uitmuntende kwaliteit kost minimaal 1200 euro, maar kan oplopen tot 1500 euro of meer. 1700 Euro voor een hoorapparaat is geen uitzondering. Wat kost een gehoorapparaat jou is afhankelijk van je budget en je wensen, maar ook welk hoorapparaat voor jou het meest geschikt is. Daarnaast is het afhankelijk of de aanvullende verzekering je gehoorapparaat vergoedt. Overleg met de audicien wat in jouw geval verstandig is. Duurdere hoortoestellen zijn over het algemeen van betere kwaliteit en hebben meer opties dan de goedkopere hoorapparaten. Houd hier rekening mee bij je kosten hoorapparaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *