Wat is casco?

casco

Als je overweegt om een huis te kopen of te bouwen, is de kans groot dat je het woord “casco” hebt gehoord. Maar wat betekent het eigenlijk en wat zijn de voordelen en nadelen van een cascowoning? In deze blog van Inventiv Edu gaan we dieper in op het begrip casco en casco oplevering. Daarnaast leggen we uit wat het betekent binnen de huizenmarkt.

Wat is een cascowoning?

Een cascowoning is een woning die in ruwbouw staat en waarbij alleen de basisconstructie is gebouwd. Bij een cascowoning zijn alleen de muren, het dak, de vloeren en de trappen geplaatst. De woning is nog niet afgewerkt en heeft nog geen keuken, badkamer, toiletten, deuren, ramen, leidingen of elektra. Een cascowoning is dus eigenlijk een kale schil, waarbij de afwerking nog moet worden gedaan. De afwerking kan door de koper zelf worden gedaan, of kan worden uitbesteed aan een aannemer zoals Design Finish.

Voordelen van een cascowoning

Één van de voordelen van een cascowoning is dat je de woning volledig naar je eigen wens kunt afwerken. Je kunt zelf bepalen welke materialen je gebruikt en hoe de indeling eruit moet zien. Hierdoor kun je de woning helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Bovendien is het ook mogelijk om de afwerking in fases te doen, waardoor je bijvoorbeeld kunt besparen op de kosten.

Een ander voordeel van een cascowoning is dat deze over het algemeen goedkoper is dan een volledig afgewerkte woning. Omdat er nog veel werk moet worden gedaan, zijn de kosten van een cascowoning lager dan die van een afgewerkte woning. Dit kan vooral interessant zijn voor mensen die graag willen bouwen, maar een beperkt budget hebben.

Nadelen van een cascowoning

Een nadeel van een cascowoning is dat er nog veel werk moet worden gedaan voordat je erin kunt wonen. Het kan soms wel maanden duren voordat de woning helemaal is afgewerkt. Daarnaast kan het lastig zijn om de afwerking goed te plannen en uit te voeren. Het is belangrijk om hier goed over na te denken en eventueel een aannemer in te schakelen.

Een ander nadeel van een cascowoning is dat je tijdens de bouwperiode nog niet in de woning kunt wonen. Dit kan betekenen dat je tijdelijk ergens anders moet wonen, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Ook moet je er rekening mee houden dat de afwerking van de woning veel tijd en energie kan kosten.

Conclusie

Een cascowoning heeft dus zowel voordelen als nadelen. Als je zelf handig bent en daardoor kosten wil besparen op de woning dan is het een perfecte keuze om voor een casco woning te kiezen. Wil je het uitbesteden bij een aannemer, dan kan het ook voordelig zijn als je voor de juiste partij kiest. Dit is hierin wel crusciaal. Wij hebben goede ervaringen met Designfinish.nl die een voordelig tarief rekent en de werkzaamheden goed uitvoeren.

Wil je graag kiezen voor een gemakkelijke oplossing en wil je snel je woning in? Dan is casco misschien niet de beste optie. Het ligt dus geheel aan je eigen situatie en wensen waar je het beste voor kan kiezen. We hopen dat deze blog je een duwtje in de juiste richting heeft gegeven!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *