Wat bij een verhuizing van pas kan komen

Als er een verhuizing aan zit te komen, begrijpen wij dat u veel aan uw hoofd heeft. Van het inlichten van uw vrienden en familieleden tot huizenjacht en het vinden van een verhuisbedrijf, er is geen twijfel over mogelijk dat verhuizen een grote taak is, die veel planning en organisatie vereist. Voel je je een beetje overweldigd? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt! In onze uitgebreide verhuisgids vindt u alles wat u nodig hebt voor een vlotte en efficiënte verhuizing.
1. Bezoek uw nieuwe stad.
Voordat u besluit ergens heen te verhuizen, is het altijd een goed idee om naar uw nieuwe stad te gaan. Natuurlijk, je kunt alle attracties bezoeken, maar ga niet alleen als toerist. Rij door de wijken. Kijk waar de kruidenierswinkels, benzinestations en scholen zich bevinden. Denk na over je leven en hoe het zou overgaan naar deze nieuwe locatie.
2. Onderzoek scholen.
Wanneer u uw nieuwe stad bezoekt, zoek dan de scholen uit waar uw kinderen naartoe zullen gaan. Kijk naar de omliggende buurten en doe ook wat online onderzoek om te zien hoe de openbare scholen gerangschikt en wat particuliere school opties zijn beschikbaar in het gebied.
3. Maak een verhuisbudget.
Laten we eerlijk zijn, verhuizen is niet goedkoop. Zelfs doe-het-zelf opties hebben een stevig prijskaartje. En als je over een lange afstand gaat verhuizen, zal een professionele verhuizer de klus zeker minder stressvol maken. Vergeet niet wat extra’s te voorzien voor onverwachte uitgaven, want die lijken zich vaak voor te doen. Als u voor uw werk verhuist, vraag dan bij uw werkgever na of de verhuiskosten gedekt kunnen worden.
4. Zoek een plek om te wonen.
Als u kinderen heeft en heeft onderzocht naar welke school u ze wilt laten gaan, is uw keuze voor een buurt waar u wilt wonen waarschijnlijk al wat kleiner geworden. Maar, hoe dan ook, een makelaar kan u door het huizenjachtproces leiden. Een goed geïnformeerde makelaar zal u huizen in uw keuzegebied laten zien en al uw vragen over de buurten kunnen beantwoorden.
5. Onderzoek verhuisbedrijven.
Het inhuren van een gerenommeerde professionele verhuizer zoals goedkoopeenverhuislift.nl Doe uw onderzoek door Google reviews en de BBB ratings te controleren. Praat met andere mensen die onlangs zijn verhuisd en ontdek welk verhuisbedrijf zij hebben gebruikt. Vraag meerdere offertes aan van verschillende verhuizers om te vergelijken. Stel vragen als u iets niet begrijpt op de offerte en zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt. Onthoud dat als een offerte te mooi lijkt om waar te zijn, dit een rode vlag kan zijn.
6. Kies een verhuisdatum.
Als u van plan bent om midden in de zomer te verhuizen, wilt u zo ver mogelijk van te voren met uw verhuisbedrijf overleggen over de data van uw voorkeur. De zomer wordt beschouwd als het hoogseizoen voor verhuizingen, dus de data zijn snel vol. Aan de andere kant, als u wilt verhuizen in de winter of het vroege voorjaar, zult u waarschijnlijk uw keuze van data hebben en misschien zelfs een beetje minder uitgeven. U betaalt vaak een premie voor verhuizen tijdens het hoogseizoen.
7. Begin met het verzamelen van uw verhuisbenodigdheden.
Door nu dozen te verzamelen, kunt u een kleine stap voor zijn als het tijd is om in te pakken. U kunt ook dozen kopen bij uw lokale verhuisbedrijf of bij de meeste big box stores. Vergeet niet andere verhuisbenodigdheden, zoals tape, noppenfolie, krantenpapier, doosmes, enz.
8. Maak een plan voor het inpakken.
Voordat u daadwerkelijk gaat inpakken, moet u een plan maken. Het is een goed idee om van tevoren je spullen door te nemen en te beslissen wat je meeneemt en wat je niet meer nodig hebt. Houd een garageverkoop of doneer de spullen die u niet nodig hebt om te verhuizen aan een goed doel. Daarna kunt u beginnen met het inpakken van niet-essentiële zaken zoals kelder- en zolderspullen en ook spullen die buiten het seizoen zijn. Ga daarna verder met spullen die je de komende weken niet nodig hebt. Wacht tot de dagen voor de verhuisdag om spullen in te pakken die u regelmatig gebruikt. Vraag uw verhuisbedrijf of er spullen zijn die ze niet in de verhuiswagen kunnen vervoeren, zoals levende planten, brandbare spullen en bederfelijke etenswaren. Voor deze zaken moet u dan andere afspraken maken.
9. Pak ook uw koffers in.
Als u een paar dagen onderweg bent naar uw nieuwe huis, heeft u kleding en toiletartikelen nodig voor onderweg. Zorg ervoor dat u alles wat u onderweg nodig heeft opzij zet, zodat deze spullen niet per ongeluk worden ingepakt en op de verhuiswagen geladen.
10. Maak reisafspraken.
Als u met de auto naar uw nieuwe huis gaat, plan dan uw route en reserveer uw hotelkamers van tevoren. Als u gaat vliegen, kies dan uw luchtvaartmaatschappij en koop uw tickets. Vergeet niet dat u misschien een paar dagen in een hotel moet verblijven in uw nieuwe stad als uw spullen niet meteen worden afgeleverd.
11. Overdracht van lidmaatschappen en gegevens.
Als u lid bent van een sportschool of golfclub, kunt u overwegen deze naar uw nieuwe stad over te brengen. Vraag ook de school van uw kind om hun gegevens naar de nieuwe school te sturen en hetzelfde geldt voor uw artsen en tandarts.
12. Maak uw opslagruimte leeg.
U kunt net zo goed uw opslagruimte sorteren en alles weggooien wat u niet nodig hebt. Breng ook het management van de opslagruimte ervan op de hoogte dat u uw spullen gaat verhuizen en neem opnieuw contact met hen op zodra u de ruimte hebt verlaten.
13. Stuur uw post door.
Het is tegenwoordig heel eenvoudig om uw post door te sturen naar uw nieuwe adres. Ga gewoon naar de USPS website en vul de nodige informatie in. Dit is een super eenvoudige stap, maar hij wordt vaak over het hoofd gezien, dus wilden we hem toch even noemen.
14. Bevestig uw verhuisdatum met uw verhuizer.
U zult waarschijnlijk een paar dagen of een week voor uw verhuisdatum al iets van uw verhuisbedrijf horen, maar als dat nog niet het geval is, is het nu een goed moment om contact met hen op te nemen en ervoor te zorgen dat uw verhuisdatum nog steeds overeenkomt met wat zij voor u in de planning hebben staan. Last minute wijzigingen in de planning zijn nooit leuk voor iedereen, dus het is altijd in uw belang om alle details dubbel te controleren om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina zit.
15. Sluit uw nutsvoorzieningen af en installeer ze.
De timing van deze stap is van het grootste belang omdat u niet in het donker uit uw oude huis wilt verhuizen of zonder verwarming of airconditioning in uw nieuwe huis wilt gaan wonen. Neem contact op met uw huidige en toekomstige nutsbedrijven en ontdek wat u moet doen om een soepele overgang te garanderen.
16. Regel een verhuisopruiming.
Zodra u alles uit uw oude huis hebt verhuisd, zult u waarschijnlijk te uitgeput zijn om te willen schoonmaken. Er zijn schoonmaakdiensten die gespecialiseerd zijn in leegstaande huizen, dus overweeg om de schoonmaak in te huren.
17. Laat anderen weten wat je nieuwe adres is.
Deze stap kan ook worden gedaan nadat u in uw nieuwe huis bent aangekomen. Maar u zult willen dat uw vrienden en familie uw nieuwe adres kennen. Overweeg om een adreswijzigingskaart of op zijn minst een e-mail te sturen om iedereen te laten weten dat u bent verhuisd.
18. 18. Wissel contactinformatie uit met de chauffeur van uw verhuiswagen.
Als alles is ingepakt en de verhuiswagen klaar is om te vertrekken, vraag de chauffeur dan naar de ETA naar uw nieuwe huis en naar zijn mobiele nummer. Geef hem ook uw mobiele nummer. U wilt een manier hebben om in contact te blijven terwijl iedereen onderweg is.
19. Maak een afspraak voor een klusjesman.
Zorg ervoor dat u een gerenommeerde klusjesman vindt zodra u verhuist om te helpen met taken zoals het vervangen van verlichtingsarmaturen, het uitvoeren van eenvoudige reparaties of het ophangen van voorwerpen aan de muren.
20. Registreer u om te stemmen en haal een nieuw rijbewijs.
Het is slim om uw kiezersregistratie snel na uw verhuizing bij te werken, zodat u kunt stemmen bij eventuele komende verkiezingen. Uw plaatselijke bibliotheek of postkantoor kan u meestal meer informatie geven over hoe u zich kunt registreren. Ook het verkrijgen van een nieuw rijbewijs is van vitaal belang nadat u bent verhuisd naar een nieuwe staat. Controleer uw lokale DMV website om er zeker van te zijn dat u al het benodigde papierwerk heeft voordat u in de rij gaat staan, aangezien de eisen van staat tot staat verschillen.