Waarom is online marketing belangrijk?

online marketing

Zelfs als je online marketing nog niet omarmd voor je bedrijf, ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van enkele voordelen die het biedt. Verhuizen van een meer traditionele vorm van marketing en reclame naar een online model lijkt misschien een grote stap, maar het is echt de enige manier om ervoor te zorgen dat je bedrijf zal overleven in het digitale tijdperk.

De bedrijven die effectief gebruik maken van online marketing vinden vele voordelen, zoals bijna onbeperkt bereik op zeer kosteneffectieve manieren, door de inzet van bijvoorbeeld SEO. Dit kan je laten doen door een SEO bureau in Eindhoven. We hebben een aantal redenen waarom online marketing belangrijk is voor zowel b2b en b2c bedrijven geïdentificeerd en delen ze in deze blog.

De digitale klantenreis

Jouw prospects en klanten zijn online naar je op zoek. Vroeger gebruikte men traditionele marketingmiddelen om berichten naar prospects en klanten te sturen in de vorm van reclame, direct mail en andere manieren. Vandaag de dag zijn de mensen die je wilt bereiken al online en zijn ze op zoek naar jou en jouw producten en oplossingen. Dus waarom zou je het hen niet gemakkelijk maken?

Een studie van Internet gebruikers in Amerika toont aan dat 80% van de mensen het Internet gebruiken om vooronderzoek te doen naar producten en diensten waarin ze geïnteresseerd zijn en die ze misschien willen kopen.

Studies uitgevoerd door Forrester Research tonen aan dat leidinggevenden online zoekopdrachten gebruiken als hun eerste punt van onderzoek naar oplossingen. Wil je veel clicks krijgen op je website? Dan kan SEA een handig middel zijn. Hier kan je bijvoorbeeld een SEA bureau in Eindhoven voor inschakelen.

Online marketing

Online marketing verhoogt de betrokkenheid van de gebruiker. In tegenstelling tot de traditionele marketingmanieren van reclame en direct mail, biedt online marketing mogelijkheden voor prospects en klanten om met je te communiceren. Dit kan de vorm aannemen van het verkrijgen van meer informatie over je bedrijf, maar ook van het doen van directe aankopen of het verkrijgen van verkeer naar je website. Schakel daarom een online marketing bureau in Eindhoven in.

Sociale media, blogs, chatbots en andere interactieve tools bieden een format voor tweerichtingscommunicatie die positieve relaties aanmoedigen. Mensen zien je als een bron van ondersteuning of aanbieder van oplossingen in tegenstelling tot een bedrijf dat hen alleen maar iets wil verkopen.

Maak van organische bezoekers klanten

In tegenstelling tot traditionele betaalde marketing tactieken die mensen naar een site leiden, genereert online marketing organisch verkeer op natuurlijke wijze zonder kosten voor jou. Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing, maar ook social media platforms zoals Facebook, Twitter en Pinterest kunnen prospects en klanten op een natuurlijke manier naar je site leiden op basis van trefwoorden en zoekopdrachten die op natuurlijke wijze in het proces voorkomen.

Ook handig voor ondernemers

Als je bezig bent met marketing heb je ook te maken met de administratie, het bijhouden van alle kosten en opbrengsten. Met een gratis boekhoudprogramma doe je dat snel en effectief zonder overbodige bijkomende kosten. Vooral als je nog niet zo lang onderneemt is dit een goede manier om de vaste lasten laag te houden. Wil je liever zelf de volledige controle over je boekhouding? Als je goed bent met Excel is kun je alles volledig naar eigen smaak inrichten. Mocht je hier nog niet genoeg kennis van hebben dan is een Cursus Excel wellicht een goede eerste stap.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *