Waarom een orthodontist nemen?

orthodontist

Verschil tussen orthodontisten en tandartsen

Waarom zou u een orthodontist kiezen? Bij een orthodontische behandeling worden beugels en andere tandheelkundige technologieën gebruikt om precieze krachten uit te oefenen die resulteren in de gewenste herpositionering van de tanden. Deze veranderingen verbeteren niet alleen het uiterlijk van uw glimlach, maar ook de gezondheid en de levensduur van uw gebit.
Het verschil tussen een orthodontist en een algemene tandarts is de aanvullende opleiding en gespecialiseerde training in orthodontische zorg. Alle tandartsen krijgen een vergelijkbare tandheelkundige opleiding en moeten een bachelordiploma halen en een tandheelkundige opleiding volgen waar ze ofwel een Doctor of Dental Surgery (DDS) of een Doctor of Medicine in Dentistry (DMD) krijgen.

Orthodontisten moeten vervolgens een twee jaar of langer durende stage in de orthodontie volgen.
Sommige algemene tandartsen volgen permanente educatie seminars om orthodontische diensten aan te bieden als een nevenactiviteit van hun primaire diensten. Alleen uw tandarts weet wat hij of zij goed kan, maar omdat er zoveel afhangt van de kwaliteit van de behandeling, garandeert het kiezen van een orthodontist dat u het best mogelijke resultaat zult krijgen.
U vertrouwt uw hart toe aan een cardioloog, uw huid aan een dermatoloog en uw knieën aan een orthopeed.

Net als deze specialisten die hun specialisme bestuderen na hun algemene medische opleiding, wijden orthodontisten extra jaren aan orthodontie nadat ze hun tandartsopleiding hebben afgerond. En net als andere medische collega’s beperken orthodontisten hun praktijk tot hun specialisme. Orthodontisten hebben een grondige ervaring in de orthodontische zorg. Zij gebruiken deze kennis en vaardigheden om u te helpen het best mogelijke resultaat te krijgen.

Om uw beet goed te krijgen

Uw gebit is een complex biologisch systeem. Het bestaat uit maximaal 32 tanden, boven- en onderkaak, tandvlees en gezichtsspieren. Uw gezonde gebit is het doel van de orthodontist. Dit doel wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de afzonderlijke elementen in de juiste stand staan om optimaal te functioneren. U geniet van de mogelijkheid om goed te bijten, te kauwen en te spreken.

Het probleem oplossen

U ziet misschien zes scheve voortanden. De orthodontist ziet de oorzaak van scheve tanden in drie dimensies. Orthodontisten gebruiken hun opleiding, ervaring en deskundigheid om diep te graven en de oorzaak van uw orthodontisch probleem te ontdekken. Gewapend met een diagnose die rekening houdt met alle factoren, kunnen orthodontisten uw oplossing plannen – een oplossing die zorgt voor een gezonde, aantrekkelijke glimlach en een blijvend resultaat.

De juiste behandeling voor u aanbevelen

Er zijn tegenwoordig veel behandelingsmogelijkheden, van clear aligners tot moderne beugels. Ze hebben allemaal hun nut, maar alleen een orthodontist heeft de gespecialiseerde kennis om alle variabelen in uw mond te identificeren en te plannen. Orthodontisten houden ook rekening met uw unieke behoeften en wensen wanneer ze de juiste behandelingsoptie voor u adviseren. Orthodontisten hebben kennis van het volledige scala aan orthodontische hulpmiddelen. Ze weten wat ze moeten gebruiken en wanneer ze dat moeten doen, omdat ze er elke dag mee werken.

Het grote plaatje bekijken

Natuurlijk wilt u een stralende lach. Uw orthodontist wil dat ook voor u – en behandelingsresultaten die blijven. Je verdient het beste: een goede beet en een gezonde, mooie lach. Raadpleeg een bij de AAO aangesloten orthodontist voor je leven, je gezondheid, je geluk en je glimlach.

Bezoek aan de tandarts tijdens orthodontische behandeling

Wij werken rechtstreeks samen met uw tandarts om deze op de hoogte te houden van uw orthodontische behandelplan en de voortgang tijdens uw behandeling. Het is heel belangrijk dat u uw tandarts om de zes maanden blijft bezoeken voor gebitsreinigingen en routinecontroles, zelfs tijdens uw orthodontische behandeling. Als er extra tandheelkundige zorg nodig is, werken wij graag samen met uw tandarts om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *