Voorbereiden van een getuigenis als feit

De post van vandaag is de derde in een reeks berichten van een vriend van de Academie, Crystal M. Uebelher, J.D., CPCU. Crystal is een verzekeringsprofessional en een advocaat. Crystal houdt ervan om niet-juristen te onderwijzen over de wet en advocaten over verzekeringen.

In het vorige artikel bespraken we waarom u de ongelukkige onderscheiding heeft om getuige te zijn in een rechtszaak tegen uw bedrijf. Nu u weet waarom u geïnteresseerd bent in de advocaat van de tegenpartij, kunt u zich voorbereiden op de gevreesde gebeurtenis. U denkt misschien dat als u alleen maar uw persoonlijke herinnering of kennis deelt, er weinig voorbereiding nodig is. Helaas heeft u het mis. Om succesvol te zijn, moet u de feiten met betrekking tot uw rol in de zaak beter kennen dan de advocaat van de tegenpartij en een plan hebben voor het beantwoorden van de vragen die waarschijnlijk worden gesteld. Hier zijn de volgende vragen om te overwegen op uw reis naar depositie succes.

Vraag 3: Wat moet ik beoordelen?

Op theoretisch niveau gaat het bij procederen om het vinden van de waarheid. Op praktisch niveau beperken de regels van de bewijsvoering de informatiestroom tussen de partijen. In elk geval zijn er documenten die verband lijken te houden met de rechtszaak, maar die vanwege de bewijsregels niet openbaar worden gemaakt. Voordat u een duik neemt en begint met het bekijken van elk intern document over de eiser of de vordering, vraag dan aan uw advocaat wat u moet bekijken. Er kan een strategie zijn waarachter de documenten die uw advocaat wil dat u voor de depositie herziet. Volg de instructies van uw advocaat en vermijd de verleiding om naar andere documenten te kijken.

U kunt ook documenten zien die op uw aankondiging van de depositie staan. Beschouw dit als het verlanglijstje van de advocaat van de tegenpartij. Sommige van de gevraagde documenten bestaan misschien niet eens. Nogmaals, voordat u op zoek gaat naar die documenten, vraag uw advocaat of u ze moet opsporen. Het kan zijn dat uw advocaat een geldig bezwaar heeft tegen het overleggen van de documenten. Wees u ervan bewust dat sommige rechtbanken de overlegging vereisen van alles wat u controleert ter voorbereiding van uw getuigenis. Als u een document dat uw advocaat niet van plan was om te produceren, kunt u hebben ondermijnd de procesvoering strategie.

Vraag 4: Wat zijn de “slechte feiten”?

In veel gevallen zijn er feiten die nadelig zijn voor de verdediging van uw bedrijf. Zo heeft u als eiser misschien een beoordelingsfout gemaakt en in uw notities een oordeelkundig commentaar gegeven dat suggereert dat u de claim wilde ontkennen. Dit kan heel ver van de waarheid zijn, maar het bestaan van de opmerking is een “slecht feit”. Het is belangrijk om te begrijpen wat uw advocaat ziet als de slechte feiten in de zaak. De advocaat van de tegenpartij zal zeker instemmen met die slechte feiten met als doel ze op te bouwen tot iets groters dan ze in werkelijkheid zijn. U moet een plan ontwikkelen met uw advocaat voor het beantwoorden van vragen over die slechte feiten.

De slechte feiten kunnen zelfs geen deel uitmaken van uw persoonlijke betrokkenheid bij de zaak. Het kan iets zijn wat een collega heeft gezegd of gedaan. Het is nog steeds belangrijk om deze zaken te kennen. Een bekwame advocaat zal u vragen stellen met het oog op het creëren van een ontkoppeling tussen uw getuigenis en het handelen van uw collega. In het bovenstaande voorbeeld kan u gevraagd worden of het gepast is om uw persoonlijke mening in de schadevergoedingsnota’s te zetten. Als u een ondubbelzinnig “nee” zegt, heeft u uw collega per ongeluk onder de spreekwoordelijke bus gegooid en mogelijk de zaak voor uw bedrijf beschadigd. Door op voorhand met uw advocaat samen te werken, kunt u op deze vraag anticiperen en een gepast antwoord bespreken.

Vraag 5: Wie zijn mijn bondgenoten?

Bij een rechtszaak zijn vaak meer dan één eiser en één gedaagde betrokken. In een perfecte wereld werken de gedaagden samen om de vorderingen van de eiser te verslaan. Helaas is dat niet altijd mogelijk. U moet weten of de andere gedaagden bondgenoten of vijanden zijn. De advocaat van de tegenpartij kan u vragen stellen met het oog op het verkrijgen van een getuigenis van u om de andere gedaagde schade te berokkenen. Als de andere verdachte uw bondgenoot is, moet u zich met uw advocaat voorbereiden op dit soort vragen.

Zoals u kunt zien, lijkt het feit dat u getuige bent van een feit eenvoudig op het eerste gezicht, maar de advocaat van de tegenpartij kan vele valkuilen zetten. Als u op uw getuigenis komt opdagen zonder dat u zich goed voorbereidt, mist u uw kans om de verdediging van het bedrijf te ondersteunen en misschien beschadigt u het in plaats daarvan. In onze volgende aflevering van deze blogserie zullen we ons richten op de voorbereiding op het dienen als vertegenwoordiger van het bedrijf in plaats van op een getuige van een feit.

Crystal Uebelher, J.D., CPCU is een verzekeringsadvocaat die gepassioneerd is over het verhogen van de expertise van advocaten en verzekeringsprofessionals over de steeds veranderende kwesties in onze industrie. Crystal is de eigenaar van Clarity Education and Consulting, LLC, waar ze zinvolle educatieve ervaringen creëert voor verzekeringsagenten, advocaten en schade-experts. Crystal werkt ook op de afdeling Claims bij een onderlinge verzekeringsmaatschappij.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *