Top 10 tips om thuis te werken of om jouw baan niet te verliezen

Veel werknemers worden gevraagd iets te doen wat sommigen al jaren willen, terwijl anderen dat nooit hebben gewild. Het is tijd om thuis te werken. Geen nood, we hebben de diepte van onze werk-in-huis ervaring ingeduwd en komen met deze top 10 werk-in-huis tips (en als je uitzonderlijk bent, kun je misschien nog een tip vinden).

 

Hier gaan ze. Je komt er vanzelf achter wat de volgorde is.

Neem een ochtendroutine. Je normale werkdag omvat jouw normale ochtendroutine. Je zou kunnen zitten, een kopje koffie drinken en wat nieuws lezen. Je zou kunnen zitten en scrollen op Facebook. Ik herinner me dat mijn vader een kopje koffie zou drinken, een kom honing-noot zou drinken en de krant zou lezen. Goedemorgen. Nou, je gaat nog steeds werken dus je hebt je ochtendroutine nodig. In feite, omdat je niet langer een woon-werkverkeer te overwegen hebt, kun je je ochtendroutine opwaarderen. Misschien kun je 5-10 minuten meer slapen. Misschien kun je 5-10 minuten investeren in het lezen. Misschien kun je zelfs #2 toevoegen aan uw ochtendroutine.

Maak tijd om te oefenen. Wanneer je naar het werk gaat, is er vaak sprake van wandelen. Je loopt van de parkeergarage naar je gebouw. Je loopt de trap op, of in ieder geval naar de roltrap of de lift. Je loopt naar jouw bureau. Je moet waarschijnlijk opstaan en naar de koffieautomaat lopen. Al dat lopen dat je vroeger deed is weg. Je loopt nu van de slaapkamer naar de badkamer naar de keuken naar het bureau. Je moet wat tijd maken om wat beweging te krijgen, ook al loop je rond je blok, rond je huis, rond je eigendom, of naar het einde van de oprit en terug.

Douchen en aamkleden voor het werk. Veel mensen hebben het idee dat thuiswerken betekent dat je de hele dag in je pyjama’s zit met je haar een puinhoop en dat je alleen doucht als je uitgaat. Nou stop ermee. Ik heb dat trucje gedaan. Weet je wat het doet? Het maakt je depressief. Het maakt je minder waard voor je werk. Het laat je minder waarde hechten aan je tijd. Al met al doet het je geen goed. Dus, je moet opstaan, je klaarmaken en je aankleden voor het werk. Nee, je hoeft geen pak en stropdas aan te trekken, tenzij je het echt wilt. Je moet wel normale kleding aantrekken. Ik had één werk van thuis uit, waar mijn werk van thuis een uitzondering was. De meeste mensen werkten op kantoor en het kantoor had een dresscode. Heren droegen een hemd en stropdas naar kantoor. Geen uitzonderingen. Nou, raad eens wie er thuis geen stropdas droeg, behalve toen we aan het skypen waren. Ik droeg meestal een button down shirt en ik hield een rits stropdas aan een haak in de buurt, zodat als ik een videogesprek kreeg, ik de stropdas kon aantrekken, of als we een vergadering hadden, ik de stropdas kon dragen. Natuurlijk droeg de rebel in mij normaal gesproken een korte broek als ze me een das lieten dragen, maar dat is een ander verhaal.

Zorg voor voldoende frisse lucht, als je thuis de hele dag in dezelfde ruimte aan het werk bent kom je onbewust al snel zuurstof tekort. Het is dan verstandig om ergens een raam op een kier te zetten of helemaal open. Je hersenen functioneren beter als je genoeg zuurstof hebt en je voelt je aan het eind van de werkdag ook minder suf. Natuurlijk wil je niet dat je huis aan het eind van de dag vol insecten/muggen zit. Daarom is het verstandig om een rolhor te bevestigen op de ramen die je tijdens je thuiswerkdag vaak open hebt.

Elke week een gewone dag. Ik weet dat ik je gezegd heb op te staan en je aan te kleden voor het werk, maar één keer per week zou je het misschien rustig aan willen doen. Misschien draag je gewoon een korte broek en een t-shirt, of blijf je zelfs in je pyjama’s. Heb een dag waarop het niet uitmaakt wat je draagt. Misschien vind je dat de pauze in de routine je op een of andere manier helpt. Ik vind dat het hebben van een dag per week of zo, als het me niet kan schelen wat ik draag, mijn creatieve kant helpt. Geef jezelf een mogelijkheid om een dag te hebben waarop je je gewoon niet hoeft te kleden als je dat niet wilt. Doe het gewoon niet op dagen dat je een videogesprek hebt, vooral met een klant. Dat is niet goed.

Ga minstens 2x per dag naar buiten. Je gaat worstelen met het afbreken van je werk, zeker als je in een omgeving werkt waar iedereen probeert te wennen aan dit hele afstandswerk. Je hebt misschien het gevoel dat je de hele tijd aan dat bureau moet zitten, van 7.30 tot 17.40 uur, om er zeker van te zijn dat de mensen weten dat je aan het werk bent. We zullen de vertrouwenskwesties van een thuiswerkregeling binnenkort afhandelen, maar laten we er nu van uitgaan dat jij en je baas elkaar vertrouwen. Dat betekent dat als je toevallig een telefoontje mist, ze niet de nationale garde roept om er zeker van te zijn dat je ergens werkt en niet slaapt of naar Netflix kijkt. Je moet minstens twee keer per dag naar buiten. Ga het huis uit. Ga uit de airconditioning. Ga uit de hitte. Ga naar buiten en voel de zon op je huid. Neem frisse lucht. Het gaat er meer om een paar minuten van het werk weg te zijn, een mentale pauze te nemen van het werk dat je doet, en jezelf te laten resetten gedurende de dag. Het stelt je in staat om een schone pauze te nemen van het ene project om aan een ander te werken of om een pauze te nemen van een project, zodat je een frisse blik op je project kunt werpen. Wat je ook doet, ga even naar buiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *