Partnerschap helpt verzekeraars zich sneller aan te passen

De wereldwijde economische recessie die volgde op de COVID-19 pandemie zal de verzekeringssector voor de nabije toekomst uitdagen en ontkrachten. We kunnen niet blijven werken zoals in het verleden. We moeten nieuwe technologieën en manieren van doen omarmen en onze lessen uit het verleden toepassen.

De patronen die we kunnen waarnemen uit eerdere recessies lijken echter beproefde en consistente patronen te zijn. Dat geeft verzekeraars die deze recessie ingaan een extra voordeel. Door te extrapoleren van wat in het verleden heeft gewerkt, kunnen verzekeraars op maat gemaakte strategieën implementeren die hen in staat stellen om beter te presteren. Hoewel de toekomst onzeker en ontmoedigend lijkt, is het mogelijk om sterker uit de recessie tevoorschijn te komen met slimme strategische bespelingen.

De uitdaging waar verzekeraars voor staan

Om zich aan te passen en te gedijen, moeten verzekeraars grote, duurzame veranderingen doorvoeren. Deze omvatten:

Structurele kostenreductie

Dit vereist een fundamentele verschuiving in de manier waarop het werk wordt gedaan. Verzekeraars kunnen handvaardige taken automatiseren of werkstroom herstructureren, waardoor ze nieuwe efficiëntie en leven in hun teams kunnen inblazen.

Strategische herinvestering van besparingen

Zodra verzekeraars hun bestaande processen hebben verzorgd, is er ook de mogelijkheid om te investeren in innovatie en groei (bijvoorbeeld nieuwe distributiekanalen en samenwerkingsverbanden). Nieuwe technologieën en innovatieve investeringen kunnen helpen om de impact van een economische neergang te minimaliseren en de toekomstige groei te stimuleren.

Partnership helpt verzekeraars zich sneller aan te passen

Verandering kan ontmoedigend zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. Verzekeraars hebben toegang tot twee belangrijke externe invloeden in hun herstel na de recessie: de strategische input van consultants zoals Accenture, en de innovatiemogelijkheden van de ecosysteempartners.

Neem het geval van een Italiaanse financiële dienstverlener die zich graag wilde aanpassen aan het snel veranderende marktlandschap in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Zij werkten samen met Accenture om een diepgaande analyse op middellange termijn te maken om de impact van COVID-19 op het verzekeringsbedrijf te bepalen. Dit omvatte ondersteuning bij het begrijpen van hoe de markt aan het verschuiven was, hun veranderende klantenbestand en welke interventies nodig zouden zijn om op deze trends te reageren. Het partnerschap werd ondersteund door de wens om veerkrachtiger te zijn en te profiteren van nieuwe kansen, in plaats van alleen maar te overleven.

De mogelijkheid om te analyseren en strategisch te plannen voor de toekomst stelde onze klant in staat om hun strategische stappen voor de komende 1-2 jaar te plannen. Van de meer dan 25 aanbevelingen om in te spelen op het veranderende landschap, gaven ze er vier prioriteit, waaronder een focus op de auto business.

In een andere samenwerking met Zürich hebben we gewerkt aan het stimuleren van digitale transformatie met initiatieven die bedoeld zijn om nieuwe ecosystemen te ontwikkelen in de mobiliteits-, retail- en nutssector, waarbij nieuwe ecosystemen worden gecreëerd die zijn aangepast aan nieuwe consumptiegewoonten. Het doel is om de digitale business van de Zurich Alliances te stimuleren en een omzet van 100 miljoen euro te realiseren in de komende drie jaar. Zurich heeft verschillende digitale oplossingen en serviceplatforms, uniek in de verzekeringsmarkt zoals Zurich Klinc. De samenwerking met Accenture zal de verbinding tussen het bedrijf en de einddistributeur versterken. Zurich en Accenture hebben een langdurige samenwerking op het gebied van de digitale transformatie van het bedrijf met succesvolle initiatieven, zoals de lancering van Zurich Klinc, de reeks van on-demand verzekeringen voor digitale apparaten die het bedrijf in staat heeft gesteld om een duizendjarig publiek aan te trekken.

De sleutel tot het herstel van de recessie is om elke uitdaging aan te grijpen als een kans om opnieuw uit te vinden. Met een focus op partnerschap en innovatieve spelen, is het mogelijk voor verzekeraars om concurrerender te zijn dan voorheen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *