Nieuwjaarsverzekering marketingstrategie #3: stem uw startpagina af

 

Het nieuwe jaar is een goed moment om uw verzekeringswebsite af te stemmen met een verversing van de startpagina. Ik raad u aan om met een frisse blik naar uw site te kijken en drie andere mensen (buiten de marketingafdeling) te vragen om hetzelfde te doen, met de volgende 10 punten in gedachten.

Wilt u de lead generation power van uw website een boost geven? Zorg er dan voor dat uw startpagina er ook bij zit:

1. Een onmiddellijk antwoord op “Wat levert het mij op”. Het enige dat bezoekers meteen willen weten is of u hen kunt helpen. Vertel hen wat ze van u kunnen verwachten in de eerste twee paragrafen.

2. Bevestiging van uw unieke identiteit. Uiteraard wilt u uw logo in de linkerbovenhoek weergeven en in overeenstemming zijn met uw kleurenpalet. Daarnaast wilt u de unieke persoonlijkheid en waarde propositie van uw bedrijf communiceren. Laat de bezoekers weten dat u anders bent.

3. Tweerichtingsverkeer. Dit is geen tijd voor de “over ons” show. Praat met bezoekers op hun voorwaarden. Voorbeelden: Dit is wat je kunt verwachten. U profiteert op deze zes manieren. Met een beetje moeite kunnen de meeste “wij”-uitspraken gemakkelijk worden omgezet in “u”-uitspraken.

4. Eenvoudige navigatie. Maak het gemakkelijk voor bezoekers om te verkennen. Persoonlijk hou ik van één topnavigatiebalk. Er is zelden behoefte aan meerdere navigatiepunten. Houd het eenvoudig, zodat gebruikers alles wat ze nodig hebben op één locatie kunnen vinden.

5. Leesbaarheid. Telkens wanneer u afwijkt van zwarte tekst op een witte achtergrond, dalen de leesbaarheid en het begrip. Dat geldt ook voor de betrokkenheid. Maak het uw bezoekers gemakkelijk. Ze blijven langer en kunnen zelfs weer op bezoek komen.

6. Begrepen. Hoewel het duidelijk lijkt dat u grote kopieën nodig hebt om veel van de bovenstaande punten te bereiken, zijn er enkele webdesigners die nog steeds grote beelden of flash met GEEN kopie op de homepage zetten. Ze lijken te zijn vergeten dat Google de kopie op uw homepage scant om te bepalen onder welke trefwoordzinnen uw site moet worden gerangschikt. Als u geen kopie heeft, en als u geen geavanceerde SEO-strategie inzet om het gebrek aan kopie te verhelpen, zal niemand uw website ooit vinden. Dan zijn er nog de problemen van de punten 1, 2 en 3 hierboven. Gebruik uw woorden.

7. Social media buttons. Uw website moet bezoekers linken aan andere kanalen van engagement zoals uw LinkedIn- en Twitter-pagina’s. Ik geef de voorkeur aan het plaatsen van social media follow buttons helemaal bovenaan de startpagina voor gemakkelijke toegang.

8. Contactgegevens. Dit is “old school” maar wel belangrijk. Sommige mensen willen je bellen. Zorg ervoor dat uw telefoonnummer en bedrijfs-e-mailadres duidelijk ergens op de startpagina worden weergegeven.

9. Veranderen van inhoud. U wilt bezoekers een reden geven om terug te komen. Als ze zien dat uw inhoud regelmatig verandert, hebben ze meer kans om opnieuw te komen. Als u een blog heeft, begraaf deze dan niet in uw navigatie. Gebruik een blogpagina met recente artikelen. Schrijf mensen in. Het is ook leuk om een gedeelte op uw homepage te plaatsen voor aankondigingen en speciale aanbiedingen.

10. Directe downloads. Zoals u weet, zijn de kopers van vandaag geïnformeerd, bevoegd en geïnteresseerd in een zekere mate van zelfbediening. Ze willen hun eigen onderzoek doen en hun eigen mening vormen voordat ze met u praten. Help hen door een checklist of gids aan te bieden die ze direct kunnen downloaden na het invullen van een kort formulier. Deze tools onderscheiden u door prospecten uw expertise uit de eerste hand te laten ervaren. Het formulier is essentieel omdat het u voorziet van de contactgegevens van de bezoeker zodat u de leiding kunt volgen. Onmiddellijke downloads veranderen de run van de molen websites in lead generation machines. Ga niet zonder!

Dit zijn de top 10 items die u op de homepage van uw verzekeringswebsite kunt opnemen. Heeft u hulp nodig met uw vernieuwing? Neem dan contact met ons op. Op zoek naar meer verzekeringsmarketingideeën? Schrijf u dan in op onze blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *