Klassieke Auto Verzekering: Wat is het? Hoe werkt het?

auto bert degenaar

Klassieke auto verzekeringen bieden gespecialiseerde dekking opties en deskundige service op maat van de behoeften van klassieke auto-eigenaren, die niet beschikbaar zijn van een reguliere auto verzekeringsmaatschappij.

Het belangrijkste kenmerk van een klassieke auto verzekering is overeengekomen waarde dekking, wat betekent dat u en uw verzekeraar het eens zijn over de waarde van uw auto op basis van een taxatie. Veel klassieke auto verzekeraars bieden ook speciale dekkingen voor zaken als het tonen van uw voertuig op autoshows, evenals het hebben van expertise in de reparatie van exotische voertuigen.

Echter, bij het gebruik van klassieke auto verzekeringen kan je ook te maken hebben met nadelen, zoals kilometerstand limieten, en dat alleen bepaalde auto’s in aanmerking komen voor een klassieke auto verzekering. Lees dit artikel verder om er meer over te weten te komen.

Wat is een klassieke auto verzekering?

Er zijn verschillende diensten en functies die klassieke auto verzekeringen vergelijken zodat je makkelijk kan zien wat voor jou het beste is, qua prijs en qua aanbod.

In een contract wat u overeenkomt met uw verzekeraar, moet een overeenkomst worden gesloten over de waarde van de auto. Dit is het bedrag waar de auto dan voor verzekerd zal worden. Dit bedrag kan van alles zijn. Van 10.000 tot 100.000 of meer. Het is allemaal afhankelijk van de waarde van uw auto, wat wordt vastgesteld door de taxateur.

Dit is in tegenstelling tot de manier waarop auto’s normaal zijn verzekerd. Als u een auto heeft die u overal bij een autodealer kan kopen, dan zal uw verzekeraar de waarde bepalen op basis van vergelijkbare modellen en de kosten om deze te repareren. Op deze manier wordt een klassieke auto verzekerd meer als een kunstwerk dan een normaal motorvoertuig, omdat de waarde is gebaseerd op wat kopers bereid zijn te betalen.

Andere voordelen van een oldtimerverzekering

Het andere grote voordeel van klassieke auto verzekeringen is dat deze bedrijven gespecialiseerd zijn in het werken met zeldzame, verzamelaars of antieke auto’s. Een proffesionele taxateur stelt een tarief samen wat precies klopt. Wilt u een oldtimer verzekeren? Dan zijn daar verschillende partijen voor. Wij raden Knac aan. Ook kunt u bij hun een youngtimer verzekeren.

In aanmerking komen voor klassieke auto verzekering?

Klassieke auto verzekeringen zijn niet ontworpen voor auto’s die u gebruikt op een dagelijkse basis of run-of-the-mill voertuigen zoals een recente Toyota of Volkswagen. Klassieke auto verzekeraars eisen meestal dat er iets speciaals is met het voertuig, zoals een oude leeftijd, hoge waarde of enige aanpassing.

In het algemeen, moet uw auto vallen in ten minste een van de volgende categorieën:

  • Ten minste 25 jaar oud
  • Moderne krachtpatser
  • Exotisch
  • Aangepast voertuig

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *