Verzekeringsmarketing grammatica goofs

 

Tijd om technisch te worden

De introductie van het internet heeft een overvloed aan nieuwe woorden en termen in de Engelse taal gebracht. In de loop van de tijd zijn sommige van deze termen veranderd en geëvolueerd naarmate ze meer vertrouwd raakten. Voor degenen onder ons die van grammatica houden, is dit een gebied dat leuk is geweest om naar te kijken en verandering te zien. Echter, voor degenen onder u die misschien betere hobby’s hebben – zoals golfen, tuinieren, romans lezen of vrijwilligerswerk doen voor liefdadigheidsgroepen – kan het moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van de veranderingen.

We zullen proberen een aantal veelgebruikte termen die verkeerd gespeld of verkeerd gekapitaliseerd zijn, op te ruimen. Let op, dit zijn allemaal volgens het Associated Press Stylebook, een van de meest gebruikte grammatica- en taalgidsen.

Internet – Omdat er maar één internet is, wordt het elke keer met een hoofdletter geschreven. Als er meer dan één of verschillende versies waren, dan zou het niet met een hoofdletter worden geschreven.
Web – Web is een afkorting voor het World Wide Web, wat een echt zelfstandig naamwoord is, omdat het ook een enkelvoudig ding is. Dus, net zoals Coca-Cola vaak wordt afgekort tot Coke, wordt het nog steeds met een hoofdletter geschreven.
website – Omdat er veel websites op het internet te vinden zijn, schrijf je dit zonder een hoofdletter wanneer het niet aan het begin van een zin staat. Website is een van de woorden die is geëvolueerd. Bij de eerste introductie waren de grammatici het erover eens dat het twee woorden met een hoofdletter “W” moesten zijn: Website. Nu zijn de meeste stijlgidsen het echter eens over de website.
Aanmelden – Alle termen inloggen en uitloggen zijn kleine letters. Als de term echter een zelfstandig naamwoord wijzigt, dan worden ze afgebroken. Bijvoorbeeld: Om de verzekeringsmarketingdatabase te bekijken, gaat u naar de inlogpagina.
online – Dit is altijd één woord en wordt geschreven met kleine letters, behalve als het aan het begin van een zin staat.
e-mail – Dit is een ander woord dat een paar wijzigingen heeft ondergaan. Kort voor elektronische post was de eerste afkorting e-mail. Hoewel het in de grammaticawereld sterk omstreden is, is e-mail de laatste jaren de geaccepteerde vorm van het woord geworden. Maar om iedereen in verwarring te brengen, worden andere elektronische combo’s nog steeds met een koppelteken geschreven (e-commerce, e-boek, e-reader).
Hoewel de technologie sneller verandert dan onze taal, moet je je niet te veel met deze woorden bemoeien, want ze zullen waarschijnlijk blijven evolueren. Wie wist dat grammatica zo leuk kon zijn?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *