Jongerenvakanties – een feest met leeftijdsgenoten

Als je samen met vrienden op reis wilt, of een keer alleen op vakantie wilt zijn onze jongerenvakanties een aanrader. Niet alleen reis je altijd met een groep enthousiaste leeftijdsgenoten, maar we reizen ook nog eens naar de mooiste plekjes van de wereld.

Bij Simi boek je jongerenvakanties zowel binnen als buiten Europa. Het werkt heel eenvoudig: zoek de reis uit die bij je past, boek en maak kennis met je reisgenoten. Vervolgens vertrek je samen richting de bestemming. Bij veel jongeren vakanties is de vlucht inbegrepen. Er is altijd een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig.

Bij een jongerenvakantie kun je rekenen op:

 • Altijd inclusief vervoer, dus vlucht of bus
 • Alle transfers inbegrepen
 • Altijd inclusief een volledig programma
 • Altijd met Nederlandstalige reisbegeleider
 • Altijd met leeftijdsgenoten
 • Altijd enigszins actief
 • Genoeg tijd voor jezelf, buiten het programma om

Een groot deel van de reizigers die met ons meegaan studeert of is net werkende. Gemiddeld reist ongeveer 60% solo en de rest met een vriend of vriendin of groepje. Je sluit je dus aan bij een groep mensen die je nog niet kent voor vertrek. Dat is even spannend, maar samenreizen met een groep jongvolwassenen is vooral heel erg gezellig. Niemand boekt een jongerenvakantie met anderen zonder er een toptijd van te willen maken.

Aansluiten bij een jongerenvakantie met groep

De jongeren-vakanties van Simi worden geboekt door mensen die alleen reizen, maar ook door groepjes. Door je aan te sluiten bij een groep kom je terecht in een groep met leeftijdsgenoten. Dat betekent altijd aanspraak, altijd de leukste avonden en nachten en een afwisselende reis op de mooiste plekjes.

Binnen en buiten Europa op jongerenvakantie

Reizen binnen Europa is eenvoudig. Je kiest uit jongerenvakanties inclusief vlucht of busreis. Daarnaast boek je altijd een vakantie voor jongeren met veel inbegrepen activiteiten. Er is geen betere manier om elkaar te leren kennen dan samen dingen te ondernemen.

Buiten Europa kies je voor jongerenvakanties naar populaire bestemmingen. Ook hier geldt dat je altijd gaat voor een unieke, avontuurlijke jongerenvakantie met heel veel activiteiten inbegrepen. Samen met je groep beleef je de vakantie echt. Het samen ontdekken van een reisbestemming is de beste manier. Je hebt altijd aanspraak, leert elkaar goed kennen en beleeft samen de avonturen die horen bij een verre vakantie.

Topbestemmingen jongeren 2022

Hieronder vind je de belangrijkste jongerenreizen voor 2022. We maken geen onderscheid tussen binnen en buiten Europa, maar hebben de lijst opgesteld op basis van populariteit.

 1. Rondreizen Sri Lanka – een absolute topper in ons reisaanbod. Bij deze vakantie voor jongeren ga je samen met je groep naar Sri Lanka. Sri Lanka is een ontzettend gevarieerd land met unieke natuur, wildlife zoals olifanten en apen, maar ook de plek om echte avonturen te beleven. Niet alleen je vlucht is inbegrepen, maar ook je maaltijden, activiteiten en verblijf natuurlijk.
 2. Jongerenvakantie Kroatie – met keus uit drie reizen kun je in het zuiden van Kroatie niet om Simi heen. Zo kun je eilandhoppen, waar je een week doorbrengt op een boot en elke avond aanlegt in een andere haven. Ook kun je kiezen voor een avontuurlijke vakantie, maar dan met een camping direct aan het strand. Een derde optie is om te gaan voor een luxere vakantie voor jongeren, vanuit een comfortabel appartement.
 3. Griekenland jongerenvakanties – Griekenland is sowieso populair bij jongeren. Ideaal klimaat, betaalbaar en ontzettend mooi. Een ideaal vakantieland! Je hebt in Griekenland de keus uit vier verschillende vakanties, varierend van all-inclusives tot een meer actieve rondreis in het noorden van Griekenland.
 4. Rondreizen Costa Rica – het tropische Costa Rica is een vakantieland dat voor avonturiers THE place to be is. Niet alleen is het een makkelijk land om in te reizen, het is een perfecte mix van natuur en avontuur.
 5. Rondreizen Ierland – hoewel het geen traditionele jongerenbestemming is, zijn onze reizen naar Ierland razend populair. Ierland is een land met veel natuur, veel cultuur en veel geschiedenis. De kennismaking met zowel Ierland als de Ieren zal je positief verrassen. En het weer? Dat valt altijd heel erg mee!

Wanneer moet je je jongerenvakantie boeken?

Over het algemeen geldt: hoe vroeger hoe beter. Prijzen stijgen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Dat heeft er vooral mee te maken dat vliegtickets duurder worden, waarbij je vooral meer betaalt voor exact hetzelfde. Als je dus je reisbestemming definitief hebt bedacht is het aan te raden ook zo vlot mogelijk te gaan boeken.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *