Inzicht in uw rol in het proces

De post van vandaag is de tweede in een reeks berichten van een vriend van de Academie, Crystal M. Uebelher, J.D., CPCU. Crystal is een verzekeringsprofessional en een advocaat. Crystal houdt ervan om niet-juristen te onderwijzen over de wet en advocaten over verzekeringen.

Het is gebeurd. Je kreeg de gevreesde e-mail of het telefoontje met het advies dat jouw getuigenis zal worden afgenomen. Je instinct kan zijn om je hoofd in het zand te steken. Dit is een redelijk antwoord. De meeste mensen houden niet van conflicten en een depositie is immers onderdeel van een tegenstrijdig proces. Probeer in plaats van je los te maken, je hoofd uit het zand te trekken en de juiste vragen te stellen om je in te zetten voor een succesvolle afzetting.

Vraag 1: Ben ik een getuige of een bedrijfsvertegenwoordiger?

Dit is de belangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen voordat je begint met de voorbereiding op een depositie. Laten we het over dit onderscheid hebben. Getuigen over persoonlijke kennis van de feiten die kunnen relevant  zijn voor de rechtszaak. Dit is de meest voorkomende vorm van depositie. Het is waarschijnlijk dat jouw naam in een document of in eerdere ontdekkingsreacties is verschenen. Dit leidde ertoe dat de advocaat van de tegenpartij dacht dat je misschien meer informatie had om te delen. Als een feit getuige, is jouw rol om waarheidsgetrouw vragen te beantwoorden over wat je je herinnert.

Een representatieve bedrijfsdepositie heeft een veel grotere invloed. De wet beschouwt bedrijven en andere entiteiten met beperkte aansprakelijkheid als een persoon. Dit is wat we een “juridische fictie” noemen. Het is duidelijk dat een bedrijf geen persoon is; het is een verzameling van individuele mensen die werken om een goed of dienst te leveren. Hoe kan een advocaat dan een bedrijf afzetten? De advocaat van de tegenpartij mag een echte persoon afzetten die is aangewezen om als bedrijf te spreken, namelijk de bedrijfsvertegenwoordiger.

We zullen het later in dit artikel meer hebben over de voorbereiding van een bedrijfsdeposito. Voor nu, laten we ons richten op feiten getuigen.

Vraag 2: Waarom ik?

In elk geval zijn er bepaalde feiten die elke partij moet vaststellen om te winnen. Elke advocaat kent de belangrijkste feiten die in het proces zijn. Een groot deel van het ontdekkingsproces is gericht op het opbouwen van bewijs om die sleutelfeiten aan een rechter of jury te bewijzen. Er is een goede kans dat de advocaat van de tegenpartij gelooft dat jouw getuigenis zal helpen om een van die belangrijke feiten vast te stellen en de positie van jouw bedrijf te beschadigen. Dit betekent dat het belangrijk is om voor jouw verklaring te begrijpen waarom je van belang bent voor de advocaat van de tegenpartij.

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat je een verzekeringsagent bent wiens bureau wordt aangeklaagd door een cliënt voor het niet afsluiten van een arbeidsaansprakelijkheidsverzekering. Een belangrijk feit dat de cliënt kan moeten bewijzen is dat u een verplichting op zich nam om een dergelijke verzekering voor hen af te sluiten. De details van de gesprekken of de communicatie met uw cliënt zullen zeker van doorslaggevend belang zijn voor de zaak. Daarom moet je, voordat je een verklaring aflegt, bereid zijn om jouw beste herinnering aan die belangrijke gesprekken of e-mails te bespreken. Het hebben van deze kennis stelt je ook in staat om de valkuilen van de tegenpartij beter te herkennen in vragen die onschuldig lijken.

Je moet ook vragen om een kopie van de kennisgeving van de depositie. Dit is een formeel juridisch document waarin om jouw depositie wordt gevraagd. Het kan een opsomming zijn van onderwerpen die de advocaat van de tegenpartij met je wil bespreken en van documenten die je mee moet nemen naar de depositie. Dit document is een andere bron van informatie over waarom je wordt gevraagd om te zitten voor een depositie. Je moet jouw advocaat vertellen of er onderwerpen zijn waar je geen persoonlijke kennis van hebt. Als je bijvoorbeeld een schaderegelaar bent die gevraagd wordt te getuigen met betrekking tot de verzekeringsrichtlijnen die van toepassing zijn op de verzekerde, vermeld dan aan jouw advocaat dat je niet over de persoonlijke kennis beschikt om over dit onderwerp te getuigen. Of als er documenten zijn die in jouw bedrijf zouden kunnen bestaan, maar je hebt ze nooit gezien, dan moet je dit ook vermelden.

Nu weten we waarom je voor de advocaat van de tegenpartij interessant bent. Deze informatie leidt je door de volgende fase van de voorbereiding.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *