Hoe kies je een zorgverzekering die het beste bij jou past in 2023?

Zorgverzekering

De prijzen van de zorgverzekeringen gaan vanaf 2023 omhoog. Wat voor jou op dat moment de beste zorgverzekering is, hangt af van wat jij nodig hebt om in jouw zorgbehoeften te voorzien. Om dit wat makkelijker te maken hebben wij een aantal belangrijke punten beschreven met betrekking tot jouw zorgverzekering. Zo kun jij snel en eenvoudig bepalen wat voor jouw belangrijk is. Daarnaast kan je vergelijken welke verzekering het beste aansluit bij jouw behoeften. Dit kan via Poliswijzer.nl

De basisverzekering van een zorgverzekering

Hoewel het basispakket vaak hetzelfde is voor iedereen kunnen er in de polisvoorwaarden van de basisverzekering verschillen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld verschillen in:

  • Het aantal gecontracteerde ziekenhuizen en/of klinieken
  • Of je hulpmiddelen online moet bestellen
  • Het percentage dat wordt vergoed voor niet-gecontracteerde zorg

Het eigen risico van een zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet verplicht zijn/haar eigen risico betalen. In 2023 bedraagt het eigen risico €385,-, tenzij je er zelf voor kiest om meer te betalen. Als je je eigen risico wilt verhogen dan ontvang je een korting op de premie. Sommige zorgkosten van een zorgverzekering vallen niet onder het eigen risico, zoals bijvoorbeeld:

  • verloskundige zorg;
  • kraamzorg;
  • ketenzorg;
  • huisartsenzorg.

Weet jij nu al dat je komend jaar meer gebruik gaat maken van bovenstaande zorg? Dan is het handig om je zorgverzekering opnieuw te bekijken en te kijken of jouw huidige verzekering dit compenseert of dat je aanpassingen moet doen.

De aanvullende verzekering

Belangrijk om te weten is dat niet alles gedekt wordt door een basisverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, alternatieve geneeswijzen, een bril of een uitgebreide dekking in het buitenland. Dit zijn allemaal dingen die niet standaard in een basisverzekering pakket zitten. Door het aanschaffen van een aanvullende verzekering heb je de mogelijkheid om een gedeelte van de behandeling die jij nodig hebt toch te laten vergoeden!

Tandartsverzekering

De meeste verzekeraars bieden vaak een tandartsverzekering aan, maar de vergoedingen en premies kunnen wel sterk verschillen per verzekering. Wanneer jij hoge tandartskosten hebt (zoals vullingen, kronen en/of implantaten) is het dus handig om een extra tandartsverzekering af te luiten.

Kiezen en overstappen van zorgverzekering

Wil jij in 2023 een nieuwe zorgverzekering kiezen en overstappen? Wees er dan snel bij! Ieder jaar tussen half november en eind december kan je ervoor kiezen om over te stappen van jouw zorgverzekering. Jouw oude verzekering wordt dan automatisch opgezegd en per 1 januari gaat dan jouw nieuwe zorgpolis in.

Wil jij weten welke zorgverzekering hierbij het beste aansluit op jou wensen? Ga dan naar zorgverzekering 2024 vergelijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *