Hoe beslis je wat je in je nieuwe woning in Voorschoten gaat zetten?

verhuizen naar woning in Voorschoten

Voor altijd kan een lange tijd lijken. Maar voor veel mensen geeft het hebben van hun permanente woning een groot gevoel van rust en comfort. Voorschoten is hiervoor een uitstekende plek. Dit gevoel van geruststelling komt voort uit de wetenschap dat ze hun eeuwige huis bezitten en dat ze zich voor de nabije toekomst hebben gevestigd in hun eigen kleine hoekje van de wereld.

Sommige mensen bereiken dit punt na het uitproberen van het huiseigenaarschap met een starterswoning. Anderen wachten langer en duiken meteen in de markt voor hun droomhuis. Wat uw omstandigheden ook zijn, hier zijn enkele belangrijke dingen om naar te kijken als u op zoek bent naar uw eeuwige thuis.

Opwaarderen van een starterswoning

Als u het soort persoon bent dat de rentetarieven in de gaten houdt, heeft u waarschijnlijk ontdekt dat deze de afgelopen jaren historisch laag zijn geweest, en u wilde meedoen.

Misschien had u niet genoeg gespaard voor de aanbetaling van uw droomhuis. Misschien hoopte u dat uw inkomen de komende jaren zou stijgen, maar wilde u uw hypotheeklasten voorlopig laag houden.

Wat de reden ook is, u heeft gekozen voor een starterswoning. Het is niet het grootste huis van de hele buurt, maar het is van jou en je bent er trots op.

Vind je jezelf jeuken om terug te krijgen in de markt, zodat u uw definitieve woning te vinden? Allereerst, vraag jezelf af waarom.

Een rapport van maart 2020 van de National Association of Realtors concludeerde dat dit de belangrijkste oorzaken waren die kopers ervan konden overtuigen dat het tijd was om te verhuizen:

Carrière redenen.
Gezondheidsredenen.
Meer ruimte.

Onderzoek uw eigen persoonlijke redenen. Hoe is uw leven veranderd sinds u in uw starterswoning bent gaan wonen? Is er een echtgenoot of echtgenote bij u komen wonen? Is uw gezin uitgebreid? Is uw baan of carrière ingrijpend veranderd?

Neem ook even de tijd om na te denken over wat u hebt geleerd over uw woonprioriteiten sinds u uw eerste huis kocht. Wordt u gek van het woon-werkverkeer? Zou u willen dat u een betere toegang tot het openbaar vervoer had of dat u in een meer beloopbare buurt woonde? Heeft een gezinslid een blessure opgelopen waardoor trappen lopen een last is?

Dit zijn de factoren die uw zoektocht moeten beïnvloeden.

Tot slot, als u denkt dat u tevreden bent met uw starterswoning en u wilt blijven, dan is dat ook prima! Heb niet het gevoel dat je op zoek moet naar een nieuwe woning, alleen maar omdat het moet. Er is gemoedsrust in het hebben van het allemaal afbetaald. Misschien zijn er dingen die je kunt doen om je huidige huis gezelliger te maken, zoals het bouwen van aanbouwsels of het renoveren van het interieur. Deze opties kunnen ook het eigen vermogen in uw huis verhogen.

De starterswoning overslaan?

Op het pad naar huiseigenaarschap vinden sommige mensen het beter om de stap naar een starterswoning helemaal over te slaan. Zij vinden het onnodig om een hypotheek af te betalen voor een huis dat je eigenlijk niet wilt houden. Meestal schakelen mensen een verhuisbedrijf in Voorschoten in. Wij adviseren ook om gebruik te maken van een verhuisbedrijf, omdat dit alles een stuk makkelijker maakt. Anderen hebben langer moeten sparen om hun eerste aanbetaling te kunnen doen, terwijl ze hun studieleningen en andere verplichtingen afbetaalden, en ze willen klaar zijn voor de volgende fase van hun leven zodra ze erin trekken. In sommige markten zijn betaalbare, kleinere woningen ook moeilijker te vinden.

Misschien wilt u deze stap ook overslaan als u zich zorgen maakt over wat het zal kosten om uw starterswoning te verkopen. Onderzoek vrijgegeven door Trulia in mei 2019 merkte op dat, terwijl de starterswoninginventaris in het afgelopen kwartaal was gegroeid, het grootste deel van die groei was geconcentreerd in bijzonder dure gebieden. Het lijkt erop dat de echte boosdoener achter de stijgende voorraad waarschijnlijk was dat trade-up woningen langer op de markt bleven.

Als u de starterswoning overslaat en direct naar uw definitieve woning gaat, moet u nadenken over hoe uw levensstijl zich de komende jaren zal verhouden tot hoe het tot nu toe is geweest. U kunt ook denken aan een huis of appartement dat, hoewel ruim en met veel voorzieningen, minder onderhoud vergt, omdat u misschien minder ervaring heeft met het repareren en onderhouden van uw huis.

Natuurlijk is ieders droomhuis anders. Of u nu op weg bent naar een huis voor altijd of juist op zoek bent naar een starterswoning, neem wat van de druk van het verhuisproces weg. Neem vandaag nog contact op met uw lokale verhuisbedrijf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *