Hoe beschermt u uw loodgieterij tegen boomwortels

gereedschap

Pijpen zijn een oase van voedingsstoffen voor boomwortels. Waarom? Ze bevatten zuurstof, voedingsstoffen en water, dingen die de wortels van nature zoeken. Damp uit de pijpen ontsnapt naar de buitengrond en de wortels groeien naar het vocht in de pijp toe. Als dat lukt, vindt de wortel een scheurtje of gaatje in de leiding en groeit door, waardoor het gat in de leiding groter wordt en de situatie verergert.

Eenmaal binnen zal de wortel blijven groeien en vervolgens fungeren als een verzamelaar van toiletpapier en afval, waardoor de leiding verstopt raakt. Uiteindelijk zal de verstopping de doorstroming volledig blokkeren en een grote puinhoop en een kostbare reparatie opleveren.

Gelukkig zijn er vier manieren om deze problemen te voorkomen voordat ze beginnen. Hier volgen tips voor het beschermen van uw leidingen tegen boomwortels:

Verwijder boomwortels van binnenuit met een grondboor

Een manier om te voorkomen dat boomwortels een ravage aanrichten in uw sanitair is het gebruik van een mechanische grondboor. Nooit van gehoord? Het is een apparaat met een roterende spiraalvormige kop die zich naar beneden in uw loodgieterssysteem slingert en de wortels afsnijdt die de omtrek van de pijp zijn binnengedrongen.

Hoewel dit een betaalbare preventie is, zal het het probleem helaas niet permanent oplossen. Het snijdt de wortels door, maar het doodt ze niet, dus de wortels zullen gewoon weer in de leiding groeien, wat reden zal zijn voor een nieuwe run met de mechanische vijzel. Afhankelijk van de ernst van het probleem kan dit een “spoelen en herhalen” proces zijn totdat uw boor roest, u de boom doodt, of probeer een andere methode.

Verwijderen met chemicaliën

Kopersulfaatkristallen zijn een gebruikelijke manier om boomwortels te doden zonder de boom zelf te schaden. Ze zijn te koop bij tuinwinkels. Giet gewoon een half kopje in uw toilet en spoel door totdat de kristallen de pot hebben geleegd. Let wel op de waarschuwingen op het etiket en vermijd contact, want de kristallen zijn giftig!

RootX is een andere chemische toepassing die in het toilet wordt aangebracht. Beide oplossingen beschermen de leiding door als een gif te werken dat de leiding en de omringende grond ontoegankelijk maakt voor boomwortels, die afsterven voordat ze de leiding zelf bereiken. Als u uiteindelijk een professionele expert loodgieter moet bellen, zorg er dan voor dat u hen laat weten dat u chemicaliën hebt gebruikt.

Gebruik een hydrojet

Een van de duurdere maar grondigere opties is een hydrojet. Deze machine spuit water onder hoge druk in uw leidingen. Soms is aan het uiteinde van de spuitmond een spiraalvormige punt bevestigd. Wanneer zowel de kracht van het water als de metalen draden in de leiding werken, hebben de boomwortels geen schijn van kans en worden ze afgeschoren en uit uw leidingstelsel geduwd.

Als u echter goed hebt opgelet, zult u hetzelfde probleem hebben als wanneer u een mechanische vijzel gebruikt: het probleem herhaalt zich wanneer de boomwortels weer aangroeien. Dat gezegd hebbende, zou het gebruik van een hydrojetter en vervolgens de toepassing van een chemische oplossing hierboven het perfecte gambiet kunnen zijn.

De wortels uitgraven

Vanwege de tijd, de moeite en de rommel is het uitgraven van de wortels de laatste optie en dit wordt meestal gedaan als de leidingen te beschadigd zijn om nog te kunnen worden hersteld. In dat geval moet het leidingsysteem worden vervangen. Dat gezegd hebbende, kan een vakman een camera-inspectie van het systeem uitvoeren, waardoor hij en u kunnen zien waar de ergste schade is, zodat u niet uw hele tuin hoeft om te spitten. Als onderdeel van het vervangen van de leidingen kunnen ook de wortels van de boom voor eens en voor altijd worden verwijderd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *