HIER IS HOE DIGITALE TECHNOLOGIE VERZEKERAARS HELPT BIJ HET BEHALEN VAN DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN.

Verzekeraars moeten digitale technologie gebruiken om initiatieven te stimuleren die bedreigingen voor de duurzaamheid tegengaan en tegelijkertijd het beheer van deze middelen verbeteren.

Digitale technologie is een van de sterkste krachten die beschikbaar zijn voor verzekeraars in hun streven naar een duurzame toekomst. Bijna 75 procent van de CEO’s in alle sectoren investeren in digitale oplossingen om de uitdagingen van duurzaamheid aan te gaan.

Deze enorme toewijding aan digitale technologie kwam naar voren in ons onderzoek met het Global Compact van de Verenigde Naties. Ongeveer 65 procent van de CEO’s beschouwt de vierde industriële revolutie technologieën als cruciaal voor het aanpakken van uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, zoals sociaal-economische verschillen. De vierde industriële revolutie technologieën omvatten digitale vooruitgang zoals artificial intelligence (AI), robotica en kwantumcomputer.

Dragers moeten hun digitale middelen gebruiken om initiatieven te identificeren en uit te voeren die bedreigingen zoals klimaatverandering, milieuvervuiling en sociale onrechtvaardigheid kunnen tegengaan. Tegelijkertijd moeten zij echter het beheer van deze middelen verbeteren. Slimme middelen kan helpen om digitale bedrijven, zoals verzekeraars, te helpen de uitstoot van koolstof te verminderen, energie te besparen en verspilling tegen te gaan.

Vervoerders die zich willen vervormen tot duurzame verzekeraars moeten het dubbele potentieel van digitale technologieën omarmen.

Slimme duurzaamheidsinitiatieven leveren indrukwekkende resultaten op.

Verzekeraars kunnen hun digitale middelen inzetten om hun eigen duurzaamheidsinitiatieven te bevorderen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van data-analyse en geo-mapping om klanten te helpen bij het beheren van milieurisico’s. Of ze kunnen duurzaamheidsinitiatieven financieren die op digitale technologieën zijn gebaseerd. De mogelijkheden voor verzekeraars om dergelijke projecten te financieren zijn veel. Ik denk dat de onderstaande initiatieven bijzonder innovatief zijn.

Banyan Nation in India maakt gebruik van mobiele communicatietechnologie en dataopslag om de recycling van plastic te stimuleren. Het verbindt duizenden afvalinzamelaars met kunststofrecyclers om verpakkingsmateriaal te produceren.
Het Britse bedrijf Winnow maakt gebruik van artificial intelligence- en analysetechnologieën om chef-koks in commerciële keukens te helpen hun afval te verminderen. De intelligente oplossing van het bedrijf verlaagt de voedselkosten met wel 8 procent per jaar. Het beweert te hebben geholpen om voedsel met een waarde van 42 miljoen dollar af te leiden van stortplaatsen en bespaarde meer dan 60.000 ton aan koolstofuitstoot.
AMP Robotics in de VS heeft een intelligent robotica systeem ontwikkeld dat AI gebruikt om recyclebare materialen te identificeren en uit stortplaatsen en bouwplaatsen te halen. Het AI-platform van het bedrijf, dat de robotica-apparatuur begeleidt, kan kleuren, texturen, vormen, maten, patronen en product labels herkennen om te bepalen of artikelen kunnen worden gerecycled. AMP beweert dat zijn systemen een miljard recyclebare items uit afvalmateriaal hebben teruggewonnen.
Cloud computing verbetert de duurzaamheid.

Verzekeraars die digitale technologiebronnen beter willen beheren om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zouden moeten overwegen om meer van hun werklast naar de cloud te migreren. In mijn recente blogserie “Accelerating into the cloud” heb ik een aantal voordelen besproken die verzekeraars genieten wanneer ze kritische applicaties naar de cloud verplaatsen. Verbeterde duurzaamheid is een van de voordelen die vaak over het hoofd wordt gezien.

Ik ben onder de indruk van de mate waarin cloud computing de duurzaamheid kan verbeteren. Ons onderzoek toont aan dat organisaties die migreren naar de cloud hun energieverbruik met 65 procent kunnen verminderen en de CO2-uitstoot met bijna 85 procent kunnen terugdringen. Dergelijke voordelen op het gebied van duurzaamheid brengen aanzienlijke financiële voordelen met zich mee. Migraties naar de cloud kunnen een besparing op de totale kosten van eigendom opleveren van maar liefst 40 procent.

Hoe meer een bedrijf zich inzet voor cloud computing, hoe meer het zijn duurzaamheid verbetert. Onderstaande illustratie toont de winst die verzekeraars kunnen behalen door meer gebruik te maken van het cloudaanbod. Door bijvoorbeeld van een conventionele bedrijfsomgeving over te stappen op zowel een infrastructuur als een service platform kunnen ze hun CO2-uitstoot met maar liefst 84 procent verminderen. Als ze hun inzet verhogen en hun applicaties specifiek voor de cloud ontwerpen, kunnen ze de CO2-uitstoot met maar liefst 98 procent terugdringen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *