Het beste type bed kiezen

U brengt een derde van uw leven slapend door, dus het is belangrijk te weten wat er komt kijken bij het kiezen van een nieuw bed. Het verkeerde bed kan leiden tot spierpijn, een slechte rug, en natuurlijk, een gebrek aan slaap. Een betere nachtrust in een goed bed kan leiden tot een betere gezondheid. Bekijk daarom ons advies over het vinden van het beste type bed voor uw huis en uw behoeften.

Hoe kiest u het beste type bed?

Bij het kiezen van een goed bed komt meer kijken dan alleen hoe het eruit ziet. Van verborgen opbergruimte tot bedden die ontworpen zijn voor specifieke matrassoorten, er is genoeg om over na te denken. Hier geven we 11 stappen voor het kiezen van een goed bed:

1. Bezoek een beddenwinkel

Om er zeker van te zijn dat u het beste type bed kiest, is het niet ideaal om het alleen maar op het scherm te zien. Een bezoek aan een winkel stelt u in staat om verschillende stijlen, vormen en ontwerpen uit te proberen om er zeker van te zijn dat u een goed bed vindt. Vind de dichtstbijzijnde Dreams showroom op onze Dreams Store Locator. Als je ook op zoek bent naar een nieuwe matras, kijk dan eens naar Sleepmatch – onze geavanceerde technologie die je lichaam in kaart brengt en je de beste matras voorstelt.

2. Kijk er niet alleen naar, ga er ook op liggen

Het is essentieel dat u altijd een bed uitprobeert voordat u het koopt. We zijn allemaal verschillend en een bed is niet voor iedereen gemaakt. De behoefte aan ondersteuning verschilt per persoon, afhankelijk van gewicht en lichaamsbouw, dus u moet zich echt op uw gemak voelen bij uw beslissing.

3. Kies samen een bed

Als je een bed gaat delen, dan moet je een goed bed kiezen voor zowel jou als je partner. Zo kun je er allebei op liggen en zorg je ervoor dat het groot en comfortabel genoeg is voor jullie allebei.

4. Denk na over de grootte van de kamer

Er moet altijd rekening worden gehouden met de totale grootte van de slaapkamer. Als de slaapkamer te klein is, is een massief bed niets voor jou. Om goed te kunnen ontspannen moet je een redelijke ruimte rond je bed hebben. Als u een multifunctionele ruimte wilt verbeteren, bedenk dan dat slaapbanken meer leefruimte bieden als u er niet op slaapt. En als je niet helemaal zeker weet welke slaapbank je nodig hebt, bekijk dan eerst onze gids voor slaapbanken.

5. Maak optimaal gebruik van de ruimte met opbergbedden

Als je geen ruimte hebt voor een grote kledingkast, of je weet niet waar je je reserve lakens moet laten, overweeg dan een voetenbank bed. Dit is het beste type bed voor mensen met kleine kamers, omdat ze je veel extra ruimte geven om je spullen op een gemakkelijke en handige manier op te bergen.

6. Geef jezelf de ruimte om je uit te spreiden

Als je een grote of redelijke slaapkamer hebt en je partner neemt altijd alle ruimte in het bed in beslag, overweeg dan om te investeren in kingsize bedden of superkingsize bedden. Wil je nog meer ruimte en comfort, kies dan voor een Emperor bed.

7. Overweeg meer ruimte dan een eenpersoonsbed

Ook al slaap je alleen, dat betekent nog niet dat je je een eenpersoonsbed moet aanschaffen. Sommige slapers hebben veel ruimte nodig of willen veel ruimte om zich comfortabel in te voelen, dus als je een van hen bent overweeg dan om te investeren in een tweepersoonsbed.

8. Zorg ervoor dat het er niet alleen goed uitziet, maar ook goed aanvoelt

Als u een opvallend bed wilt dat echt karakter geeft aan een kamer, zijn hoofdeinden een must. Kies uit metalen, gestoffeerde of houten hoofdeinden in een verscheidenheid van geweldige ontwerpen.

9. Kies een goed bed voor uw rug

Spring- en lattenbodems zijn de beste bedden voor een goede ondersteuning van de rug. En onthoud altijd dat een goed bed rekening moet houden met de grootte, vorm en specifieke behoeften van de slaper. Als u bijvoorbeeld vaak last heeft van uw rug als u ligt, kies dan voor een verstelbaar bed en slaap in een houding die voor u comfortabel is.

10. Bedden en matrassen moeten samenwerken

Koop nooit een bed zonder op zijn minst na te denken over de matras. Matrassen met veren zijn ideaal voor bedden met veren, terwijl lattenbodems eerder een combinatie vormen met schuimmatrassen. Waar mogelijk moet u een nieuw bed en een nieuwe matras tegelijk kopen, want een nieuwe matras op een oud bed gaat niet zo lang mee als op een nieuw bed.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *