De grote verzekeringsartikel checklist

 

Je hebt een geweldig verzekeringsartikel geschreven. Nu wil je het met de wereld delen. Maar wacht! Voordat je gaat publiceren, zijn er een paar dingen die je moet controleren.

1. Je hebt een killer titel.

Je grote verzekeringsinhoud heeft een aanpakkende titel nodig. De titel is wat de aandacht van de mensen trekt en ze laat lezen. Met de korte aandacht spanne van vandaag is een pakkende krantenkop belangrijker dan ooit.

Een goede titel moet intrigerend maar eerlijk zijn – we schrijven hier geen clickbait. Het moet beknopt zijn, maar niet te kort, en het moet een sleutelwoord of twee bevatten. Voor meer tips, kijk hoe je aanpakkende titels kunt schrijven.

2. Je hebt geweldige beelden.

Mensen houden van beelden, dus geef ze waar ze van houden. Inclusief in het oog springende foto’s of infographics is een geweldige manier om de aandacht te vestigen op jouw inhoud.

Zorg ervoor dat je het recht hebt om je afbeeldingen te gebruiken. Als je een foto publiceert waar je geen rechten op hebt, kun je geraakt worden met een verwijdering – of zelfs een rechtszaak.

Het maken van je eigen afbeeldingen is altijd een veilige route. Als dat echter geen optie is, controleer dan de licentieovereenkomsten en zorg ervoor dat je de rechten hebt op de beelden die je gebruikt. Je kunt stockfoto’s licentiëren via iStock, Getty Images, Bigstock, Dreamstime en andere stockfotobedrijven.

3. De beelden hebben alt tags.

Onlangs is er veel gesproken over de noodzaak om websites te laten voldoen aan de ADA-vereisten. Sommige bedrijven zijn zelfs getroffen door rechtszaken over websites die niet toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Veel verschillende factoren hebben invloed op de toegankelijkheid van een website. Echter, een belangrijk doel is het gebruiksvriendelijk maken van jouw site om de lezers te screenen. Een manier om dit te doen is om alt tags op te nemen voor alle afbeeldingen die je opneemt.

De alt-tag is gewoon een korte tekstuele beschrijving van de afbeelding. Het helpt mensen die screenreaders gebruiken om te genieten van de inhoud van jouw site. Het kan ook helpen met SEO. Kijk voor meer informatie in dit HubSpot-artikel over alt tags.

4. Je gebruikt betrouwbare bronnen.

Mensen hebben genoeg van nepnieuws en zijn op hun hoede voor onbetrouwbare bronnen. De lezers zullen je niet vertrouwen, tenzij je hun vertrouwen verdient.

Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van betrouwbare bronnen. Citeer niet zonder reden informatie die je op sociale media vindt. Controleer waar de informatie vandaan komt, en neem deze alleen op als deze betrouwbaar lijkt.

5. Je links werken.

Je verzekeringsartikel kan links bevatten naar bronnen of aanvullende informatie, hetzij van een andere site of van een andere pagina op jouw eigen site. Dit kan geweldig zijn – zolang jouw links maar werken. Test ze om er zeker van te zijn dat je het webadres niet verkeerd heeft ingevoerd.

Dit is ook een goed moment om nog eens na te denken over toegankelijkheid. Bij het maken van hyperlinks is het handig om zinvolle tekst weer te geven die de link nauwkeurig beschrijft. Dit maakt het makkelijker voor screenreaders om door de tekst te navigeren en de link te begrijpen zonder extra context.

6. Je hebt degelijke metabeschrijvingen geschreven.

Als je wilt dat jouw verzekeringsartikel opvalt in de zoekresultaten, moet je goede metabeschrijvingen geven.

De metabeschrijving is een korte samenvatting van de inhoud. Metabeschrijvingen kunnen in de zoekresultaten verschijnen, dus die moeten wel aandacht trekken.

7. Jouw artikel kan worden afgeschuimd.

Sommige blogartikelen kunnen erg lang zijn. Hoewel een hoog aantal woorden niet altijd nodig is, kan het nodig zijn voor complexe onderwerpen. Wees niet bang om een lang artikel te schrijven als het onderwerp dat vereist – maar houd er rekening mee dat sommige lezers niet elk woord willen lezen. Organiseer uw artikelen zo dat ze gemakkelijk af te romen zijn.

Er zijn een paar manieren om dit te doen, zoals het gebruik van sterke subheads en bullet points. Het belangrijkste is het vermijden van te lange blokken met dichte tekst. Breek het op zodat de lezers de informatie die ze willen snel kunnen vinden.

8. Je hebt de spelling en de grammatica gecontroleerd.

Slechte spelling en grammatica kunnen de lezer afleiden en de inhoud moeilijk te begrijpen maken. Nog erger is dat deze fouten je onprofessioneel en onbetrouwbaar kunnen maken. Waarom zouden lezers erop vertrouwen dat jouw inhoud correct is als jouw spelling duidelijk niet klopt?

Software die de grammatica en de spelling controleert kan je helpen bij het herstellen van sommige fouten, maar je hebt nog steeds een menselijke proeflezer nodig. Zet het na het schrijven van een artikel even opzij, zodat je het met een frisse blik kunt bekijken. Laat, indien mogelijk, iemand anders je inhoud controleren voordat je het publiceert.

9. Je bent niet overdreven promotioneel.

Je vindt jouw inhoud geweldig, maar zullen jouw lezers het daarmee eens zijn? Als jouw verzekeringsartikel klinkt als een lange reclame voor jouw bedrijf, zullen de meeste mensen het niet willen lezen.

Zorg er in plaats daarvan voor dat je de lezers de informatie geeft die ze willen. Geef nuttige tips die hen zullen helpen bij het oplossen van hun problemen en nieuws dat voor hen van belang is. Op deze manier zullen ze jouw site komen bekijken als een betrouwbare bron van waardevolle informatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *