Darts blijven niet in het bord hangen: Wat te doen?

dartbord

Is het niet deprimerend als je dartpijlen niet op het bord blijven hangen? Er zijn een aantal redenen voor en als je deze kent, kun je deze situatie voorkomen. In dit artikel gaan we in detail bespreken wat je moet doen wanneer darts niet blijven hangen op het dartbord / dartborden.

Darts die van het bord af worden gestuiterd is niet alleen gebruikelijk bij amateurs. Veel professionele spelers hebben er ook last van. We hebben onderzoek gedaan naar alle mogelijke redenen waarom darts niet in het bord blijven hangen. We hebben ook geprobeerd om de oplossingen te vinden die je zullen helpen om uit deze situatie te komen.

Dus, laten we beginnen!

De Redenen voor het Bouncen van je Darts in het dartboard

Voordat we in het oplossingsgedeelte springen, is het belangrijk om bewust te worden van het feit waarom deze situatie zich voordoet. De oorzaken die we hebben ontdekt, worden in principe door de spelers zelf gecreëerd, bewust of onbewust. Hier zijn de redenen:

Het gebruik van een bord van lage kwaliteit: Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende reden voor het niet plakken van darts in bord. Spelers kopen vaak dartborden die gemaakt zijn van lage kwaliteit materialen. Als gevolg hiervan zijn deze borden minder goed in staat om de darts vast te houden.

Zwak gooien van de darts: Deze fout komt vaker voor bij de beginners die zich niet bewust zijn van een goede houding en beweging. Uiteindelijk kunnen de spelers de darts niet perfect gooien, waardoor de darts van het bord stuiteren. Goede dartpijlen kopen draagt hier ook aan bij.

Oplossingen

Een goede houding hebben

Houding speelt een belangrijke rol bij het goed gooien van darts. Omdat het een zeer belangrijk punt is, raden we je aan om de volgende twee technieken te gebruiken.

Goede Houding

Je greep is één belangrijke positie tijdens het gooien van de dartpijl. Het moet de bedoeling zijn dat het uiteinde van een dartpijl in elke fase van het gooien naar de lucht gericht blijft, maar niet recht naar het bord. Je gripping moet ook stabiel zijn.

Je moet niet vergeten dat darts een spel van gevoel is, niet van kracht. Om een goede houding te behouden, moet je ervoor zorgen dat de greep voldoende stevig is, zodat de dartpijl niet kan wegglijden tijdens het gooien.

Bovendien moet je altijd minstens één van je drie vingers gebruiken, zodat je meer controle hebt over de dartpijl als de snelheid toeneemt. Het proces zal moeilijker worden als je meer vingers aan het werk zet.

Het nauwkeurig gooien van de Darts

Deze techniek is verdeeld in twee delen voor een beter begrip en voor het oefenen. Hier zijn de delen in details:

Verdeling van het gewicht: Het gewicht van je hele lichaam moet bij voorkeur naar de richting van de voorste voet leunen terwijl de achterste voet de houding in evenwicht houdt. Gebruik elke pose die je verkiest, maar zorg ervoor dat ze stabiel is. De voorste voet moet altijd op de grond staan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *