8 redenen om een reisverzekering af te sluiten voor uw volgende reis

Een reisverzekering is een van de belangrijkste dingen die u kunt aanschaffen voor elke internationale reis en, of u nu een week naar het buitenland gaat of een jaar lang de wereld rondreist, het is iets dat u heel serieus moet overwegen.

Sommige mensen zullen blij zijn met de beschikbare algemene polissen, terwijl pakketten van verzekeringen op maat gemaakt kunnen worden. De polissen kunnen ook persoonlijk verlies, diefstal, schade en medische schade dekken. Dus als ik naar een dokter in het buitenland moest, mijn bagage verloren had of mijn vlucht gemist had, was ik gedekt.

 

Hier zijn acht redenen om een reisverzekering af te sluiten voor uw volgende reis:

 

Gezondheidsbehandeling en Evacuatie dekking

Veel mensen denken dat hun bestaande ziektekostenverzekering hen ook zal dekken als ze een behandeling in het buitenland nodig hebben, maar in de meeste gevallen is dat gewoon niet het geval.

Van auto-ongelukken tot avontuurlijke sportblessures, het hebben van dekking voor uw behandeling en evacuatie uit een land indien nodig kan een vitaal onderdeel van de reisverzekering zijn, die anders in bepaalde situaties tienduizenden dollars kan kosten.

 

Annulering van aansluitingen

Als u op een route reist die meer dan één vlucht heeft, of treinreizen met meerdere verbindingen, dan zullen veel reisverzekeringen u dekken voor die gemiste verbindingen.

Ze kunnen alternatieve vervoersregelingen naar uw bestemming dekken en hebben ook een hulplijn die u kan helpen bij het vinden van accommodatie als u gestrand bent vanwege een gemiste aansluiting.

 

Verlies van uw documenten in het buitenland

Dit wordt vaak beschouwd als een van de grootste rampen die reizigers kunnen tegenkomen. Het verlies van documenten kan het erg moeilijk maken om thuis te komen, of zelfs om door de veiligheid op de luchthaven te komen.

Een goede reisverzekering zal hulp bieden bij het vervangen van uw documenten en u helpen om thuis te komen als er iets met die documenten gebeurt.

 

Diefstal en zakkenrollerij

Het verliezen van geld, elektrische artikelen of sieraden kan een vreselijke ervaring zijn terwijl u in het buitenland bent, en een van de belangrijkste kenmerken van de reisverzekering is dat het u zal helpen om deze te vervangen als ze worden gestolen terwijl u weg bent.

 

Ziekte voor uw reis

Een veel voorkomende reden die kan leiden tot het annuleren van reizen is als u voor de reis al ziek bent en niet meer in staat bent om te reizen. Het opnemen hiervan als onderdeel van je reisverzekering kan een groot verschil maken, vooral als je een dure of gedenkwaardige reis plant die het erg moeilijk zou maken om te vervangen als je niet in staat zou zijn om te reizen’.

 

Uw reisaanbieder gaat failliet

Afhankelijk van het land waar het bedrijf dat uw reisarrangementen verzorgt gevestigd is, kan er enige dekking zijn via reisorganisaties. Echter, door ervoor te zorgen dat u een goede reisverzekering heeft, kan het u geruststellen dat, mocht er iets gebeuren, u niet buitenspel gezet wordt door dit soort incidenten.

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, gebeurde dit met een van mijn beste vrienden toen we op reis waren in Griekenland. Ze had een vlucht geboekt van Athene naar Londen en bij aankomst op het vliegveld vernam ze dat de luchtvaartmaatschappij de dag ervoor failliet was verklaard, waardoor honderden reizigers zonder vlucht achterbleven. Uiteindelijk verloor ze haar geld op de geannuleerde vlucht en moest ze een last-minute vlucht boeken die haar meer dan 400 dollar kostte.

‘’Als ze een reisverzekering had, zou ze voor al die kosten zijn gedekt.’’

Verloren bagage

Helaas is bagage die wordt vermist, terwijl ze wordt verzorgd door uw luchtvaartmaatschappij of busmaatschappij, gebruikelijker dan veel mensen zich voorstellen. Het kan betekenen dat u kleding en andere zaken moet kopen die u nodig heeft terwijl u weg bent en naast het dekken van deze kosten kan een reisverzekering ook helpen met de kosten van de bagage als deze nooit wordt vergoed.

Hulp bij noodgevallen

Terwijl het verliezen van medicijnen u niet onmiddellijk medische hulp nodig heeft, is het vullen van een noodrecept iets waar veel verzekeringsmaatschappijen mee zullen helpen als uw medicijnen in het buitenland verloren gaan of gestolen worden. Dit kan zeker helpen om eventuele stress over het krijgen van belangrijke medicijnen te verminderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *