4 Items om naar te kijken bij het kiezen van gezondheidsvoordelen

Het is weer die tijd van het jaar. Nee, niet de vakantieperiode, hoewel sommigen van ons dit jaar wel kunnen samenkomen voor iets wat dicht bij onze normale vakantiefeesten ligt. Ik hoop dat je dat kunt.

Nee. Het is tijd voor ons om onze jaarlijkse medische beslissingen te nemen. Ik wil deze ruimte nemen en bespreken hoe we een geïnformeerde beslissing kunnen nemen over je medische voordelen voor het komende jaar.

Of je nu winkelt uit de lijst met opties die je bedrijf aanbiedt of dat je op de markt gaat winkelen voor dekking, ik ga u mijn proces voor het selecteren van gezondheidsdekking aanbieden. Ja, dat doe ik elk jaar. Nee, ik ben geen gelicentieerd agent, dus als je echt advies nodig hebt, ga dan op zoek naar een lokale gelicentieerde life & health agent bij jou in de buurt.

Kijk naar wat er dit jaar is gebeurd.

Het kan enige tijd duren, maar je moet teruggaan en uitzoeken hoeveel jij en je familie dit jaar gebruik hebben gemaakt van je medisch voordeel. Natuurlijk, dit is een vreemd jaar, dus je zou zelfs twee jaar terug kunnen gaan.

Kijk naar alle afspraken en doktersbezoeken die je in een bepaald jaar kunt verwachten. Als je kinderen hebt die sporten, zou je een reeks bezoeken voor een sportblessure kunnen overwegen. Als je iemand hebt met een chronische ziekte moet je bekend zijn met het aantal bezoeken dat nodig is en wat voor specialisten dat met zich meebrengt. Voeg daar nog een paar bezoeken aan toe voor zaken als verkoudheid, griep en allergieën, zodat u een goed aantal bezoeken kunt schatten die je denkt te hebben.

Zodra je weet welke afspraken je dit jaar (of het laatst) heb gehad, kun je kijken wat die afspraken jou zullen kosten. Je zult merken dat de normale controle afspraken (die we vroeger fysiek noemden) je niets hebben gekost. Maar je moet ook kijken naar de kosten van de specialisten die je hebt bezocht, de beeldvorming die je hebt gedaan, de voorschriften die je hebt ingevuld en de rest. Als je een gezondheidsspaarrekening of een flexibele uitgavenrekening had, zou je die informatie vrij gemakkelijk moeten kunnen krijgen door naar die verklaringen te kijken.

Een duidelijk beeld van wat er is gebeurd kan jou een goed beeld geven van wat je zou kunnen verwachten

Kijk eens hoe gezond iedereen het komende jaar zou kunnen zijn.

Ik weet dat we allemaal tien meter lang en kogelvrij zijn, maar onze realiteit is dat we allemaal ouder worden, tenzij je Benjamin Button bent en in dat geval is een normale ziektekostenverzekering niet je grootste probleem. We hebben te maken met de mogelijkheid dat we onze gezondheidsvoordelen volgend jaar minstens evenveel nodig hebben als dit jaar. Je kunt het misschien niet gemakkelijk berekenen omdat je waarschijnlijk geen actuaris bent.

Maar als je een actuaris bent, kun je me dan een handje helpen met het berekenen van wat ik volgend jaar zou kunnen uitgeven?

Je denkt na over wat voor nieuwe afspraken er kunnen komen, alleen maar omdat je een jaar ouder bent. Je hebt misschien nieuwe testen nodig die je eerder niet nodig had. Misschien moet je een dokter bezoeken die je nog nooit eerder hebt bezocht.

Dit is ook waar je rekening mee houdt: met eventuele chronische ziekten die misschien meer dan regulier controles nodig hebben. Als je iemand in je familie hebt die niet helemaal gezond is, moet je er rekening mee houden dat dit het jaar is dat het erger kan zijn dan voorheen. Zij kunnen dit jaar meer nodig hebben. Er kan een procedure zijn om te overwegen dat je niet eerder hebt hoeven te overwegen. Dit is niet het moment om alle morbide te krijgen, maar met wat je weet, maak je een aantal weloverwogen gissingen naar wat er mogelijk is.

Kijk naar wat het je kan kosten met elk plan.

Is het je ooit opgevallen dat de dokterspraktijk de enige plek is waar we naartoe gaan en dat we niet winkelen voor de beste prijs of de beste service? We vragen niet om een lijst van diensten en wat ze ons gaan kosten. We denken er meestal niet aan. We willen gewoon een dokter die we leuk vinden, maar we nemen er een die superslim is als we ziek en bang zijn.

De kosten van je ziektekostenverzekering zijn meer dan alleen hoeveel de premie zal zijn. Dat is tenzij je gewoon gezond bent en je niet naar de dokter gaat. In dat geval kun je gewoon doorgaan met de premie die je betaalt en dat zal het zijn. Tenzij je natuurlijk de tip hebt gebruikt die ik aanbeveel en probeert uit te zoeken wat je in het komende jaar aan gezondheidskosten zou kunnen betalen.

Ik kijk naar twee verschillende scenario’s. We hebben het eerste al overwogen. Ik gebruik de meest waarschijnlijke afspraken waar ik denk te moeten zijn in het komende jaar en ik pas de kosten toe die ik al weet van dit jaar. Verder zoek uit hoeveel ik waarschijnlijk moet betalen. Dan zoek ik uit wat ik in jaarlijkse premie zal betalen en voeg ik de kosten toe als ik van plan ben om een flex-uitgavenrekening te gebruiken. Ik bekijk dat bij elk plan om in te schatten hoeveel ik denk dat ik het komende jaar aan gezondheidskosten zal hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *