3 Redenen waarom thanksgiving dinner beter is dan een verzekering

 

Het is mijn manier in deze blog om een beleidstaal te schrijven, vakantie editie deze tijd van het jaar, maar dit jaar wil ik het graag veranderen.

Voor degenen die een hekel hebben aan verandering of die jeuk krijgen bij het idee van verandering, zal ik hier pauzeren zodat je iets anders kunt gaan lezen of het antihistaminicum kunt vinden.

Alles beter? Goed.

Dit jaar stellen de meeste van onze familieleden de vraag “Wie wil er samenkomen voor Thanksgiving?” Ik wil je een paar gedachten in die richting geven.

Ik weet dat waar jij woont misschien anders is dan waar ik woon en ik weet dat jouw familiedynamiek anders zal zijn dan die van mij. Het eerste wat we dus moeten doen is de vraag stellen: Wie komt er samen voor Thanksgiving? Het is een belangrijke vraag om te stellen, want niemand van ons wil iemand anders ziek maken en ook willen we onze familie Thanksgiving-tradities niet missen.

Je moet ervoor zorgen dat jij en je familie het bespreken. Ga een eerlijk gesprek aan over wie er samen wil komen en wie er dit jaar uit wil stappen. Als je niet je hele familie bij elkaar kunt brengen zoals je dat dit jaar wilt, zorg er dan voor dat je samen gaat plannen over hoe je op bezoek kunt gaan. Je kunt een zoomgesprek voeren of FaceTime in groepsverband. Je mag van een afstandje langskomen en gedag zeggen als dat nodig is. Zorg er in ieder geval voor dat jij en jouw gezin op de best mogelijke manier met elkaar in contact komen voor Thanksgiving. Hoe het er ook uitziet, zorg dat het gebeurt.

Met dat uit de weg, wil ik deze post voortzetten en je drie redenen geven waarom je familie Thanksgiving diner beter is dan een verzekering.

Er is altijd iemand om te lachen.

Het is belangrijk om te lachen. Ik heb eens in een boek gelezen dat lachen goed is als medicijn. Dit is een van die jaren dat mensen niet genoeg gelachen hebben. De meesten van ons zijn nog steeds bang dat we dit jaar geen pinda’s kunnen kijken omdat Apple TV de rechten op die programma’s heeft en we niet zeker weten of we er toegang toe hebben.

Als jouw familie ook maar enigszins op de mijne lijkt, en ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is, dan zijn er mensen die je uitnodigt voor de familie Thanksgiving bijeenkomst, alleen maar omdat ze je aan het lachen maken. Er zijn veel redenen om de persoon uit te nodigen die je aan het lachen maakt. Oké, het gaat allemaal om het feit dat ze je aan het lachen maken.

Sommige mensen maken je aan het lachen omdat ze niet anders kunnen dan natuurlijk grappige dingen zeggen en doen. Je moeder krijgt meestal achter je aan om ze uit te lachen, maar je moet toegeven, mam. Dat was grappig.
Sommige mensen maken je aan het lachen omdat je weet dat ze dat ene ding zullen zeggen dat je oom zal doen en als hij afgaat, is het een enkele reis naar Funny Town. Weet je, je hebt die neef die super liberaal is en die oom die super conservatief is. Die gesprekken zijn vast te grappig om te missen. En je moeder zal je die blik voor het lachen geven, wat nog grappiger is. Het is een grappige twee-voor-een.
Sommige mensen maken je aan het lachen omdat ze gewoon van nature het leven van het feest zijn. Ze leven om mensen te laten lachen. Je komt nooit in de problemen bij deze, maar je kunt nog steeds lachen, dus het is het waard om die mensen uit te nodigen.

Je kunt geen verzekeringspolis eten.

Hoezeer ik de term digest ook gebruik om te praten over het uit elkaar halen van een verzekeringspolis, het betekent niet dat ik het ding ook echt eet. Ik zou aannemen dat er geen voedingswaarde zit in het eten van een papieren verzekeringspolis, om nog maar te zwijgen van de inkt die er op zit, die je misschien wel zal doden. Het is nog minder voedzaam als je jouw verzekeringspolis ontvangt zoals de meeste mensen dat doen, elektronisch (eigenlijk herinneren de meeste persoonlijke klanten zich waarschijnlijk niet de laatste keer dat ze zelfs dat kregen.)

Ondertussen, aan de Thanksgiving tafel, zijn er zoveel geweldige dingen te eten. Ik weet niet wat jouw familie doet, maar de mijne weet wel hoe ze moeten eten. Hier is een voorbeeld van de dingen die we vaak zien op onze Thanksgiving tafel.

We hebben meestal kalkoen of ham. Niet oordelen. Het is onze tafel. Ik beoordeel je tofu-vervanger voor kalkoen niet. Ik hoop dat je geniet van de proteïne die op je tafel komt.
Er zijn verschillende bijgerechten van aardappelpuree, zoete aardappelen en maïskoekdressing. Mijn favoriet aller tijden kwam echter per ongeluk, toen mijn vrouw me hoorde razen over een cranberry-oranje compote die we een jaar geleden kregen. Ze maakt nu echte cranberry compote om mee te gaan met de maïskoekdressing. Nee. Ik eet het gelei spul in het blik niet op als ik het kan vermijden.
Dat dekt het wel.
Ik ben nooit de verzekering tegengekomen die visioenen oproept van een maaltijd waar vrienden en familie zo van genieten als van een Thanksgiving-maaltijd. Nogmaals, ik kan geen jus op mijn verzekeringspolis zetten en het opeten. Geen enkele hoeveelheid cranberrycompote maakt een HO-3 lekker.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *